Ivan Dračar i Marija Vrajić pobjednici ulične utrke 'Duvanjska desetka 2019.'

Ivan Dračar, Marija Vrajić, duvanjska desetka

Ivan Dračar i Marija Vrajić pobjednici su šeste po redu ulične utrke "Duvanjska desetka - 2019." koja se u subotu održala u Tomislavgradu, u organizaciji Atletskog kluba "Puls" iz Tomislavgrada i Općine Tomislavgrad.

Start i cilj kružne utrke na obje utrke na kojoj je nastupilo rekordnih 252 natjecatelja iz 9 europskih zemlja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Švicarska, Norveška, Njemačka, Austrija, Italija, Bjelorusija i Francuska) organizator je pripremio kod zgrade Općine, dok su dionice za trkače bile tomislavgradske ulice.

U konkurenciji atletičara na 10 kilometara gdje se prijavio 191 natjecatelj najbrži je bio Ivan Dračar iz Atletskog kluba (AK) Kvarner (RH), drugo mjesto izborio je Marino Jukić (RH), a treće Ante Živković iz AK Dubrovnik (RH).

Kod žena, prvo mjesto osvojila je Marija Vrajić iz AK Maksimir (RH), druga je bila Tanja Samardžić iz AK Moslavina - Kutina (RH), a treća Jasmina Kavazovićiz članica HPD Prenj 1933 (BiH).

U kategoriji najbrži Duvnjak među atletičarima, prvo mjesto zauzeo je Vinko Sliško iz AK Puls - Tomislavgrad, drugo Ivan Gale iz istog kluba, a treće Kristijan Ivan Jurić iz AK Puls - Tomislavgrad.

Pored utrke na 10 kilometara održano je i natjecanje na 3,3 kilometra na kojem je sudjelovao 81 natjecatelj.

Na toj dionici prvi je bio Emil Tomašević iz kluba Plochallwnge (RH), drugi Marko Lončar iz AK Imotski (RH) i treći Danijele Maro (NOR).

Među ženama u istoj utrci prva je prošla ciljnu ravninu Ana Kasalo (BiH), druga Thea Soldo (RH), a treća je bila Naomi Manđeralo iz AK Puls Tomislavgrad (BiH).

Najbolje plasiranima u muškoj i ženskoj kategoriji na obje utrke organizatori su podijelili pehare, medalje, priznanja, te novčane i robne nagrade.

Fena