Ivan Dodig: Zagreb mi je provjera za Roland Garros

Ivan Dodig, Zagreb Indoors, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, ranking, Ivan Dodig, David Nalbandian, Ivan Dodig, ATP, doha, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, Marin Čilić, Šangaj
Direktor Pliva Zagreb Opena imao je i dosta sreće. Naime, Ivan Dodig, prema sadašnjem visokom ATP rankingu (45.), mogao bi ovaj tjedan nastupiti na velikom turniru u Rimu. No, kad je prihvaćana lista igrača koji imaju izravno pravo nastupa u Rimu, Ivan je bio izvan prvih 50. I tako je završio kao prvi favorit zagrebačkog challengera.

- Volim igrati u Zagrebu, ondje sam u veljači osvojio svoj prvi ATP turnir, a Branimir Horvat često mi je izlazio ususret pozivnicama. U dosadašnjim nastupima na Zagreb Openu nisam se naigrao, no sada sam puno bolji tenisač - kaže Ivan uoči turnira koji je dosad samo jednom osvojio Hrvat, Ivan Ljubičić 2005.

- Igrao sam dosta challengera i taj je turnir jedan od najjačih tog ranga na kojem sam nastupio. To mi je i glavna proba za Roland Garros, od kojeg puno očekujem - uvjerava Ivan.

Na turniru će do ATP bodova pokušati doći i Thomas Muster (43).

- Muster je bivši kralj zemlje, legenda. Iako je u poznim godinama, siguran sam da još koristi one svoje poznate udarce, no današnji je tenis za njega fizički ipak previše zahtjevan i ne može držati korak s mlađima, no dobro je za turnir da igra, a možda nekoga i iznenadi.

Autor: Mario Kuss

izvor: sportal.hr