Ivan Dodig uoči Davis Cup-a

Ivane iza tebe je meč života? Jesam u pravu ako ga tako nazovem? Što za tebe znači osvajanje Zagreb Indoorsa?
Osvajanje Zagreb Indorsa mi puno znači, posebno što sam prvi put igrao u finalu na jednom ATP-u i osvojio ga. Znači mi puno za daljne turnire i mečeve, te najviše za moje samopouzdanje. Tome u prilog ide i činjenica da puno igrača koji su veliki broj godina u top 100 nikada nisu osvojili niti jedan ATP naslov.

Kakav je bio osjećaj primiti zlatni pehar dok ti cijela Hrvatska ponosno plješće?

To je predivan osjećaj i mislim da se to ne može opisati riječima jednostavno se mora doživjeti.

Kad je zapravo počela tvoja teniska karijera i komu najviše možeš zahvaliti za ovaj uspjeh?

Teniska karijera je počela s mojih 8 godina kada sam prvi put počeo odlaziti na teniske terene, ali moj pravi profesionalni tenis je počeo prije 3-4 godine kada sam morao odlučiti da li nastaviti dalje ili se jednostavno posvetiti nečem drugom. Naravno da sam se odlučio za tenis, jer to je ono što sam uvijek volio i radio s zadovoljstvom. Moja obitelj, koja mi je uvijek bila potpora, je imala veliku ulogu u tome.Prvenstveno sam zahvalan njima, zatim stricu, koji je bio uz mene u mojim juniorskim danima i gospodinu Juraju Ivankoviću koji mi je bio velika potpora u teškim trenucima i koji je uvijek vjerovao u moje mogućnosti.

Koje su najljepše uspomene iz svih tih godina koje nosiš vezano za tenis?

Najljepše uspomene, uz osvojeni prvi turnir, su sigurno moj prvi Grand Slam turnir u Australiji i prva pobjeda, te prvi nastup za Davis Cup reprezentaciju. Planovi su da poslije nastupa u Davis Cup-u idem za Ameriku na jedan turnir te nakon toga turniri u Monte Carlu, Barceloni i Munchenu.

Što za tebe znači Međugorje?

Međugorje za mene znači puno. Iz tog mjesta, gdje se kao sto svi znaju ukazala Gospa, sve je i krenulo. Smatram da nije slučajno da baš iz tako malog mjesta trenutno dolaze jako uspješni sportaši- Marin Čilić, Marin Šego, Andrija Stipanović , Vlado Vasilj... Tu smo ponikli i ne smijemo nikad bježati od toga da su nam molitve i Gospa puno pomogle u našim uspjesima. To moramo poštivati i uvijek zahvaljivati Gospi i Međugorju na tom blagoslovu.

I za kraj, što bi poručio čitateljima našega portala?

Kao sportaš sve čitatelje mogu pozdraviti i poželjeti najbolje.