Ivan Dodig ponovno osvojio Roland Garros

Ivan Dodig, Ivan Dodig, Wimbledon
Drugu godinu zaredom suigračica mu je bila Latisha Chan, i isto tako drugu godinu zaredom u finalu je pobijedio našeg Matu Pavića i Gabrielu Dabrowski koji su, pogađate, drugu godinu zaredom stigli do finala!

Za razliku od prošle godine ovaj puta paru Chan-Dodig bila su dovoljna dva seta te su nakon nešto manje od 90 minuta stigli do nove titule rezultatom 6-1, 7-6(5).

U prvom setu i Dabrowski i Pavić su gubili svoje servise te su svega 24 minuta igre bili dovoljni da Dodig i Chan povedu sa 1:0 u setovima.

U drugom setu oba para po jednom su gubila svoj servis te se u konačnici igrala 13. igra. Pavić i njegova suigračica obranili su jednu meč loptu pri rezultatu 6-4, ali drugi puta Dodig i njegova suigračica su bili precizni pa su tako došli do nove titule.

Tako su 15. igračica i 33. igrač svijeta u finalu pobijedili 11. igračicu i 12. igrača. Bio je to jedan iznimno zanimljiv meč koji se nije odigrao pred punim tribinama budući da se u isto vrijeme igraju polufinalne utakmice muške konkurencije u Roland Garrosu.

Ovim putem čestitamo našem igraču rođenom u Međugorju na novom naslovu, dok 25-godišnjem Hrvatu čestitamo na drugom u nizu pojavljivanju u finalu te mu isto želimo i dogodine. Dodig i Pavić treću godinu zaredom u finalu mješovitih parova bilo bi zaista nevjerojatno dostignuće, te se nadamo da ćemo ovo finale gledati i dogodine, a onda - neka bolji pobijedi!

Germanijak