Ivan Dodig: Odigrao sam čak 123 meča u sezoni, a Nadal 89 ili 90

Ivan Dodig, turnir Tokio, Ivan Dodig, ATP ljestvica, Ivo Karlović, Ivan Dodig, ATP Basel, tenis, Ivan Dodig, tenis, Međugorje, Ivan Dodig, Marin Čilić, Ivan Dodig, navijači, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, Ivo Karlović, tenis, ATP Basel, Ivan Dodig, Ivan Dodig, tenis, Australian Open,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, Ivan Dodig
Samo nekoliko dana odmora i već počinju pripreme za iduću sezonu. O rezultatima, planovima, očekivanjima od dolazeće sezone, te privatnom životu o kojem ne voli pričati u medijima, razgovarali smo s trenutačno najboljim hrvatski tenisačem.

Jesu li se slegli dojmovi od svega što si proživio, odnosno postigao ove godine?

- Jesu. Sada neki osjećaji tek dolaze i tek sada sam svjestan što sam napravio u sezoni. Prije svega što sam napravio za sebe, a onda i to da će neki rezultati ući u povijest. Naravno da sam sretan zbog toga. Sada kada se sleglo, vraćam filmove i ovo je daleko najbolja sezona u karijeri.

Koji je bio početni cilj? Koliko su premašena očekivanja?

- Moj cilj na početku je bio da budem u top 50 igrača. Prije dvije godine, 2011., sam imao jednu veoma dobru sezonu, bio sam 37. igrač svijeta, onda je bila turbulentna 2012., gdje sam se na kraju sezone spasio i završio kao 70. igrač. Želja je bila uspostaviti konstantu, jednu razinu igre koja će me smjestiti u top 50 igrača što nije lako. Uvijek sam govorio da ću biti najsretniji ako uspijem biti među top 30. Dogodilo se to ove godine, sada sam završio na 33. mjestu, mogu biti prezadovoljan.

Imaš nešto manje od mjesec dana do nove sezone, što ćeš raditi?

- Pripreme sam već počeo. Kasno sam završio sa sezonom i imao sam manje vremena za odmor. Malo mi nedostaje vremena i za odlične pripreme, nekih 10-ak dana.

vecernji.ba