Ispravljena nepravda: Hercegovac Marin Čilić je ipak najbolji sportaš Hrvatske!

21.12.2014

Sandra Perković po treći put, a Marin Čilić po prvi put u karijeri osvajači su priznanja za sportašicu i sportaša godine u izboru Sportskih novosti, koji je održan u nedjelju u Zagrebu.

Trostruka europska prvakinja, aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković (279 glasova) očekivano je po treći put izabrana za najbolju hrvatsku sportašicu u 2014. godini, dok je to po prvi put u karijeri uspjelo 9. tenisaču svijeta Marinu Čiliću (214 glasova), zahvaljujući njegovom trijumfu na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu u New Yorku.

Izborom Sportskih novosti Čilić ipak dobio određenu satisfakciju budući je veliki dio sportske javnosti nedavni izbor Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u kojem je Ivica Kostelić izabran za najboljeg sportaša godine doživio kao veliku nepravdu. Svjedoče tome i glasovi naših čitatelja koji su otprilike glasali u omjeru 80-20% u korist Čilića

Uz Perković i Čilića, hrvatski sportski novinari, njih 304 iz 50 redakcija koji su glasovali u 63. izboru Sportskih novosti, za momčad godine izabrali su svjetske veslačke prvake u dvojcu na pariće braću Valenta i Martina Sinkovića (222 glasa).

Najbolja ženska ekipa je reprezentacija Hrvatske u samostrelu, u sastavu Valentina i Branka Pereglin teNikolina Krivanek (193 glasa), koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju i izjednačila vlastiti svjetski rekord koji nije dostignut punih 13 godina.

Hrvatski reprezentativac u pikadu Krešimir Kranjčina dobio je nagradu za fair-play.


loading...