Indian Wells: Čilić u 3. kolu, japanski kvalifikant izbacio Đokovića u povratničkom meču

Marin Čilić
Nakon što je u prvom kolu kao drugi nositelj bio slobodan, Čilić je na otvaranju turnira svladao mađarskog tenisača Martona Fucsovicsa sa 7:5, 6:3 za sat i 40 minuta.

Čilić je u svom prvom ovogodišnjem nastupu u Indian Wellsu ostvario rutinsku pobjedu protiv 26-godišnjeg Mađara, trenutačno 65. igrača svijeta. Najzanimljiviji dio meča bila je završnica prvoga seta. Nakon što u prvih sedam gemova nijedan igrač nije imao problema na svom početnom udarcu, u posljednjih pet gemova viđeno je ukupno deset break-lopti od kojih je iskorištena samo jedna i to ona posljednja, kojom je Čilić osvojio i set.

Naš je igrač propustio četiri prilike za break kod vodstva 4:3, a potom još dvije, koje su ujedno bile i set-lopte, kod 5:4, da bi zatim kod 5:5 morao spašavati dvije Fucsovicseve prilike za oduzimanje servisa. Nakon što je izvukao taj gem, kod prednosti od 6:5 iskoristio je drugu set-loptu u tom gemu, ukupno četvrtu set-loptu, a osmu break-loptu.

U drugom setu bilo je manje uzbuđenja, Čilić je oduzeo servis Fucsovicsu u četvrtoj igri i tu prednost zadržao do kraja.

Bila je to druga Čilićeva pobjeda u drugom međusobnom ogledu protiv Fucsovicsa, od kojega je bio bolji i 2017. na turniru u Baselu.

Sljedeći Čilićev protivnik bit će Nijemac Philipp Kohlschreiber s kojim ima negativan omjer pobjeda i poraza (4-6).

Japanski kvalifikant izbacio Đokovića

Iznenađenje u 2. kolu Indian Wellsa priredio je japanski kvalifikant Taro Daniel izbacivši bivšeg prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića, kojemu je ovo bio prvi turnir nakon dvomjesečne pauze zbog operacije lakta. Japanac je slavio 7:6 (3), 4:6, 6:1.

Đoković, peterostruki pobjednik Indian Wellsa, u prvom setu vodio je 5:2 i imao set-loptu, no nije uspio zaključiti tu dionicu meča u svoju korist, Daniel je bio uspješniji u tie-breaku, a nakon što je srpski igrač osvojio drugi set, u trećemu je Daniel dominirao i ostvario veliku pobjedu.

Branitelj naslova i prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer izborio je prolazak u 3. kolo svladavši Argentinca Federica Delbonisa sa 6:3, 7:6 (6).

Hina