Igman Natura nakon pet setova nadigrao Mostar

SOK Mostar
Iako su dosta iskusnije gošće, koje su od ove sezone član Premijer lige, imale vodstvo od 1:0 i 2:1 u setovima, ilidžanski sastav se uspio kvalitetnom igrom, pogotovo u četvrtom setu, izboriti za tie-break.

Prvi set uvjerljivo je pripao gošćama koje su nakon 23 minute nakon što su slavili s 25:13. Samo minut duže trajao je drugi set koji je pripao domaćoj ekipi rezultatom 25:18, dok je trećim periodom igre dominirao tim Mostara. Hercegovke su za vodstvo od 2:1 u setovima slavile s uvjerljivih 25:11.

Četvrti set je možda bio i najbolji period igre u domaćeg sastava koji je tie-break izborio nakon 20 minuta igre rezultatom 25:15.

Trijumf u četvrtom setu očito je bio pravi signal domaćim igračicama da su još u igri za pobjedu, što su dokazale kvalitetnom partijom i u posljednjem setu koji su riješile u svoju korist s 15:12 za konačnih 3:2.

Ovaj ilidžanski sportski kolektiv dokazao je danas da osim sportskog segmenta itekako misli i o svojim prijateljima i kolektivima s kojima njeguje dobru saradnju. Naime, današnja utakmica u KSC Ilidža počela je minutom šutnje u znak sjećanja na prerano preminulu odbojkašicu OK "Čelik-R" Nejru Hafizović.