Hrvatska bez predstavnika u četvrtfinalu PBZ Zagreba

Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, tenis, ozljeda, Ivan Dodig, Damir Džumhur, Ivan Dodig, PBZ Zagreb Indoors, tenis, Ivan Dodig, maja dodig
Naš posljednji predstavnik, Ivan Dodig izgubio je danas u drugom kolu od osmog nositelja, Španjolca Marcela Granollersa sa 6:7(8), 6:4 i 3:6.

Dodig je u prvom setu propustio čak pet set lopti: jednu kod 5:4, dvije kod 6:5 i dvije u tie-breaku. I pritom je imao nekoliko odličnih prilika za poentiranje, no udarce koje na mreži inače rutinski pogađa ovaj put je promašio. "Prvi set je bio smjernica. Igrao sam kako sam želio, no nisam iskoristio priliku. Bio sam svjestan da će meč biti fizički zahtjevan, a u trećem setu sam pao fizički. Prvi set mi je uzeo puno energije. Noge su bile sporije, a osjetilo se i na servisu", rekao je Dodig za službene stranice turnira.

"Bilo je vrlo važno što sam osvojio prvi set. Sjećam se našeg međusobnog susreta ovdje prije četiri godine, izgubio sam glatko. No svaki meč je drugačiji, a ja sam danas igrao bolje nego tada", rekao je Španjolac. Na konstataciju da je ovime turnir ostao bez Hrvata dodao je: "Ovo je moj posao. Žao mi je zbog publike, no ovdje su Hrvati toliko puta osvajali naslov da je vrijeme da i mi ostali dođemo na red."

Rezultati 2. kola s ATP teniskog turnira u Zagrebu:

Marcel Granollers (Špa/N.8) - IVAN DODIG (HRV) 7-6 (8), 4-6, 6-3
Ricardas Berankis (Lit) - Gilles Muller (Luk/N.4) 3-6, 7-6 (5), 6-4
Guillermo Garcia-Lopez (Špa/N.3) - Damir Dzumhur (BiH) 6-1, 6-1
Viktor Troicki (Srb/N.7) - Go Soeda (Jap) 6-3, 6-1
Andreas Seppi (Ita/N.5) - James Ward (VB) 7-5, 6-7 (4), 6-3