FOTO  HRVATICE na putu za Rusiju !!!

Hrvatska zemlja, Makarska
Po prvi put je organiziran ovakav jedan turnir, uopće, a Makarska je imala tu čast da bude domaćin susreta reprezentacija Slovačke, Turske , Katalonije i Hrvatske. Kada je ženski vaterpolo u pitanju, mnogi su bili skeptični, još k tome i "neka" nova pravila, dodatno su otežavali situaciju da se "cure predstave u najboljem svjetlu" . Međutim, zahvaljujući Makarskim curama iz odbojke, košarke i rukometa koje su došle podržati svoje sportske kolegice na otvaranju koje je uveličala gradska glazba Makarska sa himnom, te defileom sa zastavama država sudionice - led se probio !

U sustavu natjecanja "svatko sa svakim" Hrvatska je završila na prvom mjestu sa maksimalnih 9 bodova i gol razlikom +21 ( 41/20 ), druga je bila selekcija Katalonije pod nazivom BWMF Barcelona sa 6 bodova i gol razlikom od + 37 ( 57/20 ), treća ekipa Slovačke sa 3 boda i - 12 ( 27/39 ), te posljednja Turska sa 0 bodova i - 46 ( 9/55 ). Kako je Organizator osigurao maximalni broj utakmica za sve reprezentacije tako se nakon grupne faze odigrao i play off odnosno razigravanje. Slovačka i Turska su igrali za 3.mjesto, dok su Hrvatska i Katalonija u finalu tražile svoj prvi naslov!

Treće mjesto je osvojila ekipa Slovačke pobjedom 13:5 u utakmici koja je plijenila lijepim akcijama i zgodicima , ali bez velikih tenzija. Treba spomenuti da je Slovačka imala svoje vjerne navijače, njih oko 30 koji su vrlo bučno i gromoglasno bodrili cure u svakoj akciji ,ali nisu ostajali ni "sudcima dužni". Sport prije svega je slogan koje je obilježio ovaj turnir gdje su sudci susreta bili iz država sudionica , na zahtjev svih izbornika i tim pokazali pravi put ka SPORTU. Za razliku od utakmice za treće mjesto, FINALE je bilo totalna drama ! Tenzije, greške, nervoza, dobre akcije, još bolje obrane golmanica, fantastični golovi a tempo kojim su se izmjenjivale kontre ne može se usporediti s ničim. Sve ovo je stalo u utakmicu koja je završila sa 10:9 !

 

Finale - Hrvatska : BWMF Barcelona 10:9 (3:1, 1:3, 3:1,3:4)

Hrvatska: Andrea Marić, Laura Virag , Filipa Petrić 4, Mojca Jereb 2, Magdalena Butić, Elena Crnički , Dora Vujević, Dea Domazet 3, Nina Medić, Aurora Stipanov, Klaudija Stana Jurić , Jelena Butić 1, Latica Medvešek, Ana Goreta , Iva Rožić . Izbornica : Mia Šimunić

BWMF Barcelona: Alba Munoz Querol , Berta Blanch Canals 1, Lucia Garcia Munoz 1, Elia Badosa Felip, Regina Andreu Tornel 3, Julia Torres Gusi, Queralt Bertran Vidal 2, Noa Boronat Torre 1, Ivet Abril Onoro, Ana Aparicio Ortega, Carla Lagares Jurado, Laia Sanchez Enfedaque, Andrea Lorca Merina, Irune Senpau Juarez 1 . Izbornik : Xavier Perez Polonio

 

Za 3.mjesto - Slovačka : Turska 13:5

 

Pojedinačne nagrade :

Najbolja golmanica : Latica Medveščak ( Hrvatska )

Najbolja igračica : Filipa Petrić ( Hrvatska )

Najbolja strijelkinja : Qeralt Vidal ( BWMF Barcelona ) i Dea Domazet sa 13 pogodaka

Nagrade su dodijelili dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić , dopresjednik HVS-a Perica Bukić , zastupnik "Turba"Dario Trojan te ispred VK Galeba član uprave Slavko Ledić.

Čestitke stožeru reprezentacije koji su ništa manje bitni u ovoj priči od igračica, jer vaterpolo se za nijih živi 24h na dan - Tino Vegar(pomoćni trener), Morena Marinković (kondicijska trenerica), Nataša Šerkinić(trenerica vratarki) i Nikolina Jurić (fizioterapetkinja).

Rusija , mi smo spremni !