HFC Zrinjski i MNK Brotnjo u još jednom 'hercegovačkom futsal derbiju

Vedran Marić

Ovo će biti još jedan u nizu derbija između ove dvije ekipe, pošto su se isti rivali sastajali u svim sezonama od kada se igra zajednička Premijer futsal liga BiH.

Zrinjski u "hercegovački derbi" u okviru 10. kola Premijer futsal lige BiH ulazi sa druge pozicije, sa bodom manje od prvoplasiranog gradskog rivala FC Mostar SG ‘Staklorad', dok gosti iz Čitluka sa 13 osvojenih bodova trenutno zauzimaju šestu poziciju.

Jedan od ključnih igrača mostarskih "Plemića", Vedran Marić, u razgovoru za portal 4plus1.ba rekao je da njegova ekipa očekuje pobjedu te nastavak borbe za čelo ljestvice.

"Očekuje nas jedna veoma teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Dobro poznajemo ekipu iz Čitluka, ali mi očekujemo pobjedu i nova tri boda, kako bi nastavili borbu za vrh tabele i titulu prvaka Premijer futsal lige BiH. Dosta smo se spremali, vrijedno radili, i spremni dočekujemo nastavak prvenstva, a nadam se da ćemo se na kraju radovati i slaviti šampionsku titulu", poručio je Marić za 4plus1.ba

Njegov protivnik sa druge strane, Ivan Marković iz MNK Brotnjo, je u izjavi za portal 4plus1.ba naglasio da Čitlučani u Mostar ne dolaze sa bijelom zastavom te da će dati sve od sebe kako bi postigli uspješan rezultat.

"Nakon dvije nedjelje priprema sa trenerom Čilićem i kondicionim trenerom Gugićem spremno dočekujemo utakmicu sa Zrinjskim. U Mostar sigurno ne idemo sa bijelom zastavom, već se nadamo da možemo osvojiti bodove, iako veoma poštujemo domaću ekipu koja u svom rosteru ima dosta kvalitetnih igrača. Dosta se poznajemo kroz ligu i turnire, a imaju i veoma dobrog trenera Tomičića i sigurno nas očekuje jedna neizvijesna i uzbudljiva utakmica", rekao je Marković za portal 4plus1.ba.

"Hercegovački derbi" između HFC Zrinjski i MNK Brotnjo u okviru 10. kola Premijer futsal lige BiH na rasporedu je večeras (nedjelja) u dvorani "Bijeli Brijeg" u Mostaru sa početkom u 18:30h.