Hercegovac Marin Čilić je u polufinalu Australian opena!

Marin Čilić, tenis, US Open, Goran Ivanišević, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, US Open, nagrada, Marin Čilić, Međugorje, čudo, tenis, tenis, Marin Čilić, doček, UAE Royals, tenis, Međunarodna teniska premijer liga, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, tenis, Wimbledon, Marin Čilić, tenis, Wimbledon, Marin Čilić, US Open, tenis, tenisač, Marin Čilić, tenisač, tenis, ATP Marseille, Andy Murray, Marin Čilić, tenis,  Masters 1000 serije , Marin Čilić
Najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal predao mu je na početku petog seta zbog velikih bolova i jer je zbog toga bio onemogućen vrhunski se kretati. Rezultat je bio 3:6, 6:3, 6:7, 6:2, 2:0 za hrvatskog tenisača koji je dotad igrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Čilić ima sjajnu priliku za finale, igrat će protiv Britanca Kylea Edmunda koji je iznenadio Bugarina Grigora Dimitrova, trećeg tenisača svijeta. U jedinom dosadašnjem meču Čilić ga je lako pobijedio prošle godine u Shanghaiju.

Ovim je Čilić ponovio najbolji rezultat iz Australije, na istom mjestu je 2010. igrao polufinale u kojem ga je zaustavio Andy Murray.

Podsjetimo, Čilić je jedinu Grand Slam titulu osvojio 2014. godine na US Openu, a igrom protiv Nadala (dok ovaj nije pokazivao znake ozljede) podsjetio je na te dane.

U drugom dijelu ždrijeba su ostali drugi nositelj Roger Federer, Čeh Tomaš Berdych, Južnokoreanac Hyeon Chung koji je šokirao Novaka Đokovića i američka senzacija Tennys Sandgren.

Uzbudljivi prvi set je Nadal dobio breakom kod 4:3, a ranije je Čilić na 3:3 imao svoju jedinu break-loptu. U drugom setu je sutkinja kod 2:2 i break-lopte za Španjolca razljutila Čilića koji je odservirao dvostruku pogrešku. Nakon toga je osvojio četiri gema zaredom i izjednačio rezultat u setovima.

Treći set donio je najveću borbu dosad, a o osvajaču seta odlučivao je tie-break. Nadal ga je otvorio mini-breakom, Čilić je uzvratio s dva mini-breaka i poveo 3:2. Kod 5:5 hrvatski tenisač je odigrao fantastičan poen, izgradio je priliku za poentiranje i onda promašio zicer. Već u sljedećem poenu Španjolac je to kaznio i poveo 2:1 u setovima.

Čilić je spektakularnom igrom u četvrtom setu razbio Nadala, uništavao ga je bombama iz forhenda i bekenda, odlično je servirao i brzo je odjurio na 5:2. U tim trenucima Nadal je pozvao liječnika i požalio mu se na ozljedu, a trenerima na tribinama je pokazivao da mora predati meč jer se ne može vrhunski kretati. Ipak, nije predao, ali je odmah izgubio i sljedeći gem te je meč otišao u odlučujući set.

Hrvatski tenisač je peti set otvorio sigurnim gemom na svoj servis, a onda je nakon prave drame i nekoliko neiskorištenih break-lopti napokon stigao do breaka i time "nagovorio" Nadala na predaju, piše Index.hr. Španjolac nije krio razočaranje, u ljutnji je bacio ručnik. Dosad je na turniru Nadal izgledao sjajno i silno je razočaran jer je zaustavljen u lovu na Federerov rekord po broju Grand Slamova./HMS/