Hercegovac Marin Čilić izborio finale Wimbledona

Marin Čilić, Wimbledon, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, hrvatski teniseri, tenis, Marin Čilić, US Open, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis

Marin je bio bolji od Amerikanca Sama Querreyja u četiri seta i rezultatom 3:1 plasirao se u finale najvećeg teniskog turnira na svijetu.

Nakon veoma teškog meča protiv Luksemburžanina Mullera, danas je Čilić igrao protiv još jednog izrazitog servera koji je izbacio branitelja naslova i prvog igrača svijeta, Britanca Andy Murraya. Tijekom čitavog meča vidjelo se da je Čilić kompletniji igrač, no važne je poene u određenim trenucima lošije igrao od protivnika te je tako Amerikanac i uzeo prvi set u tiebreaku. Hrvatski reket broj jedan ubacuje u brzinu više te okončava drugi set jednim breakom razlike dok je treći set ponovno otišao u trinaestu igru u kojoj se ovog puta bolje snašao naš tenisač. Četvrti je set loše krenuo po Čilića, no srećom po njega, uspijeva nadoknaditi break zaostatka te napraviti još jedan i okončati ovaj meč te se tako plasirati u finale Wimbledona. Prvi je ovo Grand Slam turnir na kojem će Hrvatska imati predstavnika u konkurenciji singla i parova, s obzirom da se u finale parova plasirao i Mate Pavić koji će zajedno s Oliverom Marachom sutra odmjeriti snage s  kombinacijom Kubot/Melo.

U nedjeljnom finalu će mu protivnik biti pobjednik meča Federer-Berdych.

M. Čilić - S. Querrey (6)6-7, 6-4, 7-6(3), 7-5

Čestitamo našem Marinu!

HERCEGOVINA.INFO