Goran Ivanišević: Ovo je pefekcija tenisa

Marin Čilić, tenis, US Open, Goran Ivanišević, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, US Open, nagrada, Marin Čilić, Međugorje, čudo, tenis, tenis, Marin Čilić, doček, UAE Royals, tenis, Međunarodna teniska premijer liga, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, tenis, Wimbledon, Marin Čilić, tenis, Wimbledon, Marin Čilić, US Open, tenis, tenisač, Marin Čilić, tenisač, tenis, ATP Marseille, Andy Murray, Marin Čilić, tenis,  Masters 1000 serije , Marin Čilić
Jedino mu mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega, na način kako igra, kako prihvaća ovu novu igru. Zasluženo je u finalu«, rekao je Goran Ivanišević

Goran Ivanišević je uvijek tvrdio da u Marinu Čiliću vidi potencijal za osvajanje najvećih turnira i za mjesto među petoricom najboljih tenisača svijeta, što je na US Openu njegov štićenik i dokazao.

Naravno, Ivanišević je, baš kao i Čilić, bio presretan nakon Marinove briljante igre i pobjede nad Rogerom Federerom.

»Ovo je perfekcija tenisa. Dobiti Federera na središnjem terenu, u polufinalu, na ovakav način, to je impresivno. Svaka mu čast. Jedino mu mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega, na način kako igra, kako prihvaća ovu novu igru. Zasluženo je u finalu«, rekao je Goran Ivanišević nakon velike Čilićeve pobjede i prvog plasmana u finale Grand Slam turnira.

Čilić je protiv sebe imao ne samo jednog od najboljih tenisača svih vremena, već i velik broj Federerovih navijača na stadionu Arthur Ashe. No, najbolji hrvatski tenisač je pokazao iznimnu mentalnu snagu, a pogotovo je impresivan bio način na koji je završio meč, kad je u posljednjem gemu, poput svog trenera iz igračkih dana, zabio tri asa za tri meč-lopte.

»Je, nije bilo lako, kad su svi navijali za Rogera, onako zabiti tri asa i odigrati onaj bekend winner za kraj. Način na koji igra trenutno, koliko je smiren i koliko vjeruje u to što igra, sve je to naplata svih treninga, svega onoga što smo radili i o čemu smo pričali. Zato je u finalu US Opena i još jednom mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega.«

Teniski svijet je očekivao da će se u ponedjeljak u finalu za naslov boriti Novak Đoković i Roger Federer, a dobili su Marina Čilića i Keija Nishikorija.

»Imamo dva igrača kojima je ovo prvo finale, veliki meč. Obojica su odigrali možda najbolje mečeve u karijeri, Nishikori protiv Đokovića i Marin protiv Rogera, što je dobro. Bit će sigurno nervozni i jedan i drugi u ponedjeljak, ali ovo je velika prilika. Ovo je prilika obojici da se popnu na Mount Everest, da se postanu nedodirljivi. Kad osvojiš Grand Slam onda si na Mount Everestu. Bit će interesantno. Nitko nije očekivao ovo finale, ali ovo je dobro za tenis. Dobro je što su tu dvojica, koji nisu nepoznati, ali od kojih nitko nije očekivao da mogu doći u finale. Ovo je prvi put nakon ne znam koliko godina da u finalu nekog Grand Slam turnira nisu Roger, Novak, Nadal ili Murray, i to je zbilja velika stvar.«

Svjestan je i Ivanišević, koji je to iskusio na svom primjeru, da univerzalni recept za uspjeh u finalu ne postoji. No, njegova vjera u Marinove mogućnosti je bezgranična.

»Prije meča ćemo razraditi taktiku, iako sve je tu vrlo jednostavno, sve se zna. Nema tu puno filozofije. Treba igrati kako je igrao dosada i bit će dobro«, zaključio je Ivanišević.

Hina