FOTO  Goran Čolak apsolutni pobjednik u Finskoj

goran čolak
Na natjecanju održanom ovog vikenda u gradu Turkuu na jugozapadu Finske osvojio je sva 3 prva mjesta u sve 3 bazenske discipline i tako u manje od 24 sata uvjerljivo odnio titulu apsolutnog pobjednika!

Vrlo dobri rezultati - DNF (dinamika bez peraja) 194 m, STA (statika) 8:32 minute te DYN (dinamika s perajama) 250 m - dodatno su potvrdili Goranovu dobru formu i očekivanja ove sezone.

Impresivni ukupni rezultat od 324.4 boda donio mu je titulu najboljeg, ali i još jedno izvanserijsko postignuće: najveći zbroj bodova što ih je jedan natjecatelj ikad postigao u ovakvom tipu natjecanja u kojemu su 3 vrlo zahtjevne discipline održane unutar manje od 24 sata!

Stoga ne čudi da je Goranov najveći konkurent na natjecanju, Finac Mikko Pöntinen koji pripada u top 10 bazenskog ronjenja, zaostao za čak 60 bodova!

Otvoreno prvenstvo Finske bilo je "generalna proba" za prestižno međunarodno natjecanje - AIDA Svjetsko bazensko prvenstvo koje se na istoj lokaciji održava od 25. lipnja do 3. srpnja. Goranu je ovo bio prvi susret s bazenom u Turkuu, tako da mu je ovo natjecanje poslužilo za provjeru trenutačne forme, kao i za upoznavanje s uvjetima ronjenja i nastupa koji ga uskoro očekuju na SP-u u Finskoj.

"Ovakvi rezultati usred baznih priprema prilično su obećavajući za nadolazeći SP. Uvjeti ovdje vrlo su dobri, stoga siguran sam da nas očekuje uzbudljivo Svjetsko prvenstvo", izjavio je zadovoljni Goran po završetku natjecanja.

U Goranovu gustom sportskom rasporedu uz podršku Solgara slijede nastupi na nacionalnom prvenstvu, a potom dva mjeseca teških priprema i SP u Finskoj. A s obzirom na ove odlične rezultate u Turkuu nema sumnje da od našeg "čudesnog Hrvata" možemo uskoro očekivati da nas sve ponovno ostavi - bez daha!