FOTO  FOTO/ Mostarski plivači uspješni na međunarodnom mitingu: 'Meggle - Mali delfini 2019'

Klub vodenih sportova

Peti međunarodni plivački miting “Meggle - Mali delfini 2019”, koji je u subotu održan u Banjaluci u organiciji PK „Olymp“ okupio je 389 natjecatelja iz 12 klubova.

Mostarsko plivanje na ovom mitingu predstavljao je Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara, sa 20 plivača i 12 plivačica, kojima su u pratnji bili treneri Deni Mandić i Ivo Marić. Mladi plivači iz Mostara zabilježili su izuzetno uspješan nastup, osvojivši ukupno 23 medalje, a osvajači medalja na ovom mitingu bili su: Joško Rozić, Tarik Marić, Luna Rozić, Elena Jurković, Mia Dužević, Nejla Ćerimagić, Lea Pudar, David Azinović, Ishak Rahimić, Inea Harmandić i Lovro Bagarić.

Klub vodenih sportova

Za najbolje plivače mitinga u svojim kategorijama proglašeni su Nejla Ćerimagić i Tarik Marić, ovojivši u ukupnom zbiru otplivanih disciplina najveći broj bodova.

Klub su na ovom mitingu predstavljali i sljedeći plivači: Petra Pandža, Petra Mandarić, Klara Drlja, Ivan Drlja, Leon Špec, Leon Rozić, Adian Zilić, Jan Kovač, Filip Vizmara, Jan Prusac, Maria Mojca Azinović, Jakov Paradžik, Miro Ivanković, Anis Tanović, Matko Rozić, Jure Trubarac Nola Bilušić, Nidal Salčin, Jan Đonko, Miralem Marić i Leon Glibić.

Klub vodenih sportova

U narednom periodu mostarska „Orka“ nastupit će na nekoliko međunarodnih mitinga, a zavjesu na plivačka natjecanja u 2019. godini trebali bi spustiti na Otvorenom prvenstvu BiH, koje će se održati na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu krajem godine. Škola plivanja KVS „Orka“ radi punim kapacitetom, a trenutno su u toku upisi u školu plivanja. Sve informacije o upisu u 'Orkinu' školu plivanja mogu se naći na njihovoj web stranici orkamostar.ba i na njihovim klupskim profilima na Facebooku i Instagramu.

Klub vodenih sportova