Formula 1 odaje veliku počast nesretnom Julesu Bianchiju

Jules Bianchi, formula 1, Jules Bianchi, formula 1

Bianchi je preminuo u petak od posljedica ozljede glave zadobivenih na VN Japana 2014. i Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je njemu u počast odlučila "umiroviti" njegov broj 17 koji više neće biti korišten u utrkama Formule 1.

"Jean Todt, predsjednik FIA-e je objavio da će broj 17 biti povučen iz natjecanja Formule 1 u znak sjećanja na Julesa Bianchija. Kako brojeve bolida u Formuli sada osobno bira svaki vozač, FIA smatra da je primjereno "umiroviti" Bianchijev broj 17", priopćila je FIA.

Od 2014. vozači osobno biraju brojeve koje će nositi tijekom karijere u Formuli F1. Bianchi je odabrao 17 nakon što su brojeve, koji su mu bili prvi izbor - 7, 27 i 77 - već odabrali Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg i Valtteri Bottas.

Bianchi, koji je vozio za momčad Marussia od 2013. i osvojio dva boda, prvi je vozač Formule 1 koji je stradao na utrci nakon legendarnog Brazilca Ayrtona Senne. On je poginuo 1994. godine na utrci u San Marinu.

Posljednji ispraćaj velikog talenta Formule 1 i prema riječima svih koji su ga poznavali predivne osobe bit će danas (utorak) u prijepodnevnim satima u njegovoj rodnoj Nici.

Hina