Fantastični Čilić pomeo neugodnog Španjolca, ušao u polufinale i stigao na korak do velikog Mastersa

Marin Čilić
...nakon što je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 6-3, 6-3 za sat i pet minuta igre.

Kad je već morao dugo čekati da bi izašao na teren St. Jakobs Halle, Marin Čilić barem nije odugovlačio s ulaskom u polufinale Swiss Indoorsa u Baselu.

Najbolji hrvatski tenisač s puno je autoriteta po sedmi put u osam međusobnih susreta nadigrao Marcela Granollersa (ATP 39) za svoje šesto ovosezonsko polufinale.

Najvažnije od svega jest da je uprihodio još 90 bodova u nastojanju da se plasira na World Tour Finals u Londonu, time (2770) je preskočio Davida Goffina (2690) i sada je on deveti, prvi do Tomaša Berdycha (2880). I njega može prestići na listi ukoliko se plasira u finale, protivnik će mu biti Mischa Zverev.

Kvalifikant iz Njemačke i stariji Alexanderov brat šokirao je Stana Wawrinku i domaće navijače a je li time olakšao posao Čiliću, tek ćemo otkriti. Međugorac ima 2-1 protiv 29-godišnjaka iz Hamburga, taj poraz bio je na početku njegove karijere u finalu Futuresa u Zagrebu 2006. godine, uzvratio mu je u Rotterdamu (2011) i Stuttgartu (2015).

Meč sa Španjolcem trajao je 65 minuta i samo je još jedna potvrda je Čilić u odličnoj formi, zabio je 21 winner, iskoristio tri od šest break-lopti dok sam nije bio suočen s tim problemom.. Bekhend paralela donijela mu je vodstvo od 2:0 na početku meča, drugi set je otvorio na isti način i zaključio s novim breakom.

U donjem dijelu ždrijeba Kei Nishikori je svladao Juana Martina del Potra po prvi put u petom pokušaju.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Mischa Zverev (Njem) - Stan Wawrinka (Švi/1) 6-2, 5-7, 6-1

MARIN ČILIĆ (HRV/4) - Marcel Granollers (Špa) 6-3, 6-3

Kei Nishikori (Jap/3) - Juan Martin Del Potro (Arg) 7-5, 6-4

Gilles Muller (Luk) - Federico Delbonis (Arg) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3)

Sportske novosti