F1: Lewis Hamilton slavio u Australiji

formula 1, Banja luka, formula 1, Felipe Massa, Velika nagrada Austrije, Williams-Mercedes, formula 1, Velika nagrada Austrije, Nico Rosberg, Mercedes, formula 1, VN Hockenheim, Williams-Mercedes, Nico Rosberg, formula 1, Williams-Mercedes, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, RedBull - Renault, Lewis Hamilton, formula 1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, formula 1, formula 1, momčad Manor, bankrot, Lewis Hamilton, formula 1
Aktualni prvak kontrolirao je utrku od početka do kraja, a dominaciju Mercedesa, kakva je viđena i prošle sezone, potvrdio je Hamiltonov momčadski kolega Nijemac Nico Rosberg osvajanjem drugog mjesta. Tako je ovogodišnja sezona oktanskog cirkusa nastavljena na način na koji je zaključena prošlogodišnja, potpunom dominacijom mercedesovih bolida. U svom debiju u Ferrariju Nijemac Sebastian Vettel došao je na stazi u Albert parku do treće pozicije, dok je četvrto pripalo Brazilcu Felipeu Massi (Williams). Zanimljivo je kako je utrku okončalo samo 11 bolida pri čemu su tek prvih pet bili u istom krugu.

Nakon nove nadmoćne pobjede Lewisa Hamiltona zbog čega bi mogao dobiti nadimak "Terminator", britanskog je vozača intervjuirao Arnold Schwarzenegger, između ostaloga poznatog upravo po ulozi u filmu "Terminator".

- Veliko je zadovoljstvo pobijediti ovdje. Momčad je napravila odličan posao i vrlo je važno da nastavimo tamo gdje smo stali prošle godine. Nico je bio vrlo brz, ali sam ga držao na udaljenosti i potom sam odgovorio svaki put kad mi se pokušao približiti - rekao je Hamilton dodavši kako je vjerovao da je Arnold Schwarzenegger viši.

Nezadovoljan nakon utrke nije bio niti Nico Rosberg.

- Napao sam, ali je Hamilton nije napravio ni najmanju pogrešku. Pokušat ću uzvratiti na idućoj utrci - rekao je Rosberg.

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel debi u Ferrariju zaključio je trećim mjestom.

- Lijepo je tako debitirati. Velika je čast voziti ovaj crveni bolid. Vozio sam na maksimumu i bilo je potom lijepo vidjeti crno-bijelu zastavu na kraju. Bolji smo nego prošle sezone i to je vrlo dobro za početak ove avanture - rekao je Vettel.

Sljedeća utrka Formule 1 za VN Malezije u Kuala Lumpuru na rasporedu je 29. ožujka.