EURO 2016: Od pobjede protiv Steffi Graf do klupe 'vatrenih'

Vatreni

Zajedno sa stožerom i igračima na klupi je sjedila i team menadžer 'Vatrenih' Iva Olivari.

"Lagala bih kada bi rekla da nisam bila uzbuđena. Svi su mi bila velika podrška, stožer, dečki na klupi, igrači. Mislim da im je bilo drago. Još smo ostvarili i tako divan rezultat," kazala je sa smiješkom za Hinu.

U Hrvatski nogometni savez je stigla 1992. godine neposredno uoči odlaska na australsku turneju, tako da organizacijski nije radila samo prve dvije utakmice protiv SAD i Rumunjske. Prvo je radila u međunarodnom odjelu, a nakon što je Savez preuzeo Davor Šuker preselila je u odjel reprezentacije, postavši team menadžer. Već je na SP-u u Brazilu 2014. bila team menadžer, ali je utakmice pratila s tribine.

Omiljena je među igračima, jer obavlja sve logističke poslove, od organizacije putovanja do rješavanja osobnih problema koji se igračima mogu dogoditi.

"Dečki su super, jako ih volim, oni mene respektiraju. S ranijim generacijama sam imala odnos brat - sestra jer smo bili bliži godinama, dok sam sada teta Iva," dodala je.

U sportu je od mladosti. Zanimljivo, kao 14-godišnjakinja je bila teniska prvakinja Hrvatske, te Jugoslavije. Imala je i zapaženih međunarodnih rezultata, a na jednom od turnira u Njemačkoj pobijedila je i Steffi Graf, nekada prvu tenisačicu svijeta.

"Kažu da sam bila talentirana. Dogodila se nesretna ozljeda ručnog zgloba zbog koje sam prestala trenirati. Da mi je netko tada rekao da ću završiti u nogometu, ne bih mu povjerovala."

Uz nogomet je veže i suprug, poznati novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

"Često razgovaramo o nogometu, sin Fran studira na Kineziološkom fakultetu tako da je i on u sportu, jedino je kćer Lea izvan sporta, nju sport ne zanima," kazala je na kraju.

Hina