Dodig i Melo zaustavljeni u polufinalu

Ivan Dodig, Marcel Melo, tenis, Marcel Melo, Ivan Dodig, Ivan Dodig, ATP Pariz, tenis, Marcel Melo, Ivan Dodig, Marcel Melo, tenis, Barclays ATP World Tour Finals, tenis, Ivan Dodig, Marcel Melo, Ivan Dodig, Marcelo Melo, tenis, Španjolci, Fernando Verdasco, tenis, Ivan Dodig, ATP Toronto, Ivan Dodig, Marcelo Melo, Dodig i Melo, tenis, Melo i Dodig ,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, ATP, Dodig i Melo
... Španjolci Fernando Verdasco i David Marrero pobijedili su ih u polufinalu sa 7:6 (12-10) i 7:5 te je nakon tri pobjede u skupini njihova avantura na ATP World Tour Finalsu završena.

Bio je to izjednačen i neizvjestan meč. Odmah u prvom gemu prvoga seta hrvatsko-brazilska kombinacija izgubila je svoj početni udarac, da bi kod minusa 5:4, nakon što je gem ranije spasila dvije set-lopte, došla na 30:40 i iskoristila break-loptu za izjednačenje na 5:5 u gemovima. Nakon toga je ipak u neizvjesnoj 13. igri izgubila s 12-10.

I u drugom setu nastavljena je neizvjesnost. Dodig i Melo imali su odmah u prvom gemu dvije prilike za break, no Verdasco i Marrero su izdržali. Nakon toga oba para držala su svoje servise, da bi kod vodstva 6:5 Španjolci uspjeli iskoristiti svoju prvu break-loptu u ovom setu i dobiti ga sa 7:5. Zadnji poen je u mrežu zakucao Dodig nakon što je Verdasco dobro vratio njegov početni udarac.

Tako su se Španjolci osvetili Dodigu i Melu za poraz u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju prije mjesec dana. Ujedno ovo je druga godina zaredom da Španjolska ima svoj dvojac u finalu završnog turnira parova.

 

Marrero i Verdasco će u finalu igrati protiv Amerikanaca Boba i Mikea Bryana.

 

Braća Bryan svladala su Austrijanca Alexandera Peyu i Brazilca Brunu Soaresa sa 4:6, 6:4, 10:8.

 

Finale je na programu u ponedjeljak od 19 sati

hrt.hr