FOTO  Dobrotvorna utrku Wings for Life World Run

Wings for Life World Run

... u Mostaru na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru. Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizira Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Red Bullom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/13QJ8QdBQyEN5EILKOcAkV_IBRZ_Mc82-FN6OwYjLY2g/edit.

Iz organizacijskog tima su poručili da je za prvih 100 prijavljenih studenata besplatno sudjelovanje.

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj - malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

Svake godine, Wings for Life World Run održava se na mjestima diljem planeta. Svi počinju trčati točno u istom trenutku, 11:00 sati UTC (Universal Time Coordinated). U Bosni i Hercegovini u Mostaru po lokalnom vremenu u 13:00 sati. Bilo da je dan ili noć, sjajno sunčano ili kišno vrijeme na vašoj lokaciji - trčite/bježite ciljnoj liniji zajedno s cijelim svijetom i dijelite nevjerojatan doživljaj. Wings for Life World Run savršen je za sve, različitih sposobnosti, jer postavljate svoje ciljeve i ne krećete se prema dalekoj liniji cilja.

Umjesto toga, ciljna linija stiže vas. Pola sata nakon početka utrke, pokretni cilj, „presretačko vozilo" , prestiže trkače uz stazu, postupno ubrzava dok se svi trkači ne uhvate. Prvi trkači koji su prošli cilj nakon nekoliko kilometara prvi slave njihova postignuća, a posljednji trkačica i trkač koju „presretačko vozilo" uhvati proglašeni su Globalnim prvacima. Trenutni rekord je postavio Aron Anderson koji je sudjelovao u invalidskim kolicima, on je uhvaćen na nestvarnih 92,2 kilometra! Ako ne možete doći na lokaciju događaja lako se pridružite globalnom pokretu. Instalirate mobilnu aplikaciju Wings for Life World Run i u isto vrijeme kao sve ostale trkače širom svijeta i vas će stizati virtualno „presretačko vozilo".

Donosimo vam detalje i informacije o tijeku utrke:

ZONA TRKAČA:

Početna zona trkača mjesto je okupljanja, preuzimanja početnih paketa, ali i brojnih drugih aktivnosti koje će biti dostupne trkačima. Natjecateljima će biti dostupna zona s hranom i pićem te garderoba. Detaljna karta početne zone i karta utrke bit će dostupna online prije utrke.

SUDIONICI U KOLICIMA:

Natjecatelji u kolicima i trkači u utrci sudjeluju zajedno. Zbog sigurnosnih razloga dopuštena su isključivo klasična invalidska kolica. Druge vrste invalidskih kolica poput kolica za utrke ili kolica na ručni pogon nisu dopuštena.

U utrci sudjeluju isključivo invalidska kolica za svakodnevnu uporabu, prema sljedećem opisu: kolica koja se pokreću manualno tako da se korisnik odguruje rukama. Kolica moraju imati dva velika stražnja kotača (20"-26"), dva mala prednja kotača (3"-7"), dva obruča za odguravanje i dvije kočnice. Mogu biti sklopiva ili nesklopiva kolica. Težina kolica mora biti između 7 i 25 kg i natjecatelj mora sjediti u uspravnom položaju (pod kutom od 90 stupnjeva). Izričito se preporučuje da tetraplegičari koriste kotačiće protiv prevrtanja (antitipper). Nagib zadnjih kotača mora biti između 0°- 8°.

MINIMALNA DOBNA GRANICA:

U utrci mogu sudjelovati svi pojedinci s najmanje 16 ili više navršenih godina na dan utrke. Maloljetni sudionici moraju biti prisutni s roditeljem na mjestu utrke ili s potpisanom izjavom roditelja uz priloženu kopiju osobne iskaznice roditelja. Organizator zadržava pravo zatražiti dokaz o starosti i identitetu bilo kojeg sudionika. Najniža dobna granica vrijedi i za sudionike u invalidskim kolicima.

ROK ZA PRIJAVU:
Prijave putem interneta za službenu utrku zatvaraju se 5. svibnja 2018. u 13:00 sati ukoliko se limit trkača ne dosegne ranije.

PRAVILNIK UTRKE:
STARTNINA: 20,00 BAM

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life, koja financira istraživanja leđne moždine.

STARTNI BROJ:

Nekoliko dana prije utrke svaki će sudionik zaprimiti svoj startni broj u uredu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Za preuzimanje startnog paketa na utrci trkač mora znati svoj startni broj.

Svaki startni broj u globalnom sistemu povezan s imenom i prezimenom trkača koji se prijavio.

Ako preuzimate tuđi startni broj (za što vam treba kopija osobne iskaznice prijavljenog trkača i potpisana Izjava o preuzimanju odgovornosti), na startnoj listi i rezultatima i dalje će biti ime i prezime osobe koja se prijavila putem stranice.

STARTNA ZONA:

Sudionici će započeti Utrku na startnim pozicijama u grupama, a prema osobnom najboljem vremenu maratona, polumaratona ili utrke na 10 km unesenom prilikom prijave. Startne zone nije moguće mijenjati. Brži će se trkači smjestiti s prednje strane startnog prostora najbliže startnoj liniji. Oni koji ne dostave informaciju i dokaz o vlastitom prolaznom vremenu uključit će se u startni položaj najdalje od startne linije.

GARDEROBA:

Na lokaciji će biti označeni prostori za garderobu. Svaki trkač ima pravo ostaviti jedan komad prtljage, i to isključivo u vrećici u kojoj će dobiti startni paket. Zbog velikog broja trkača, neće se prihvaćati ruksaci ni torbe, već isključivo vrećica s osobnim stvarima.

MEDICINSKE INFORMACIJE:

Na lokaciji će biti prisutno medicinsko osoblje. Stražnji dio startnog broja sadrži obrazac o zdravstvenim informacijama kojeg sudionik zbog vlastite sigurnosti mora točno i u potpunosti ispuniti.

OKRIJEPNA STANICA:

Okrijepna stanica će se nalaziti na polovini staze te će biti označena, sudionicima utrke na raspolaganju će biti voda, Red Bull Energy Drink, voće i Cola ili izotonični napitak.

KRAJ UTRKE:

Svaki sudionik završava utrku nakon što ga na službenoj aplikaciji prestigne virtualno Presretačko vozilo.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru ovim putem poziva sve svoje studente, profesore i ostale zainteresirane da se prijave na Wings for Life World Run. Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.