Đoković osvojio petu ovosezonsku titulu

Novak Đoković, french open, Marin Čilić, Novak Đoković, Davis cup, tenis, US Open, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, Novak Đoković, tenis, Rafael Nadal, Novak Đoković, Novak Đoković, Wimbledon, Novak Đoković, Mardy Fish, tenis, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, US Open, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Novak Đoković, Goran Ivanišević, Novak Đoković, Roland Garros, Dominic Thiem, tenis, Novak Đoković, Australian Open
U finalu Serbia Opena, ATP turnira koji se igrao na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 416.000 eura, drugi igrač svijeta je sa 7-6(4), 6-2 pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza nakon sata i 56 minuta igre.

Đoković je prije Beograda ove godine osvojio Australian Open, Dubai, Indian Wells i Miami, a ovo mu je prvi naslov na zemlji. Ukupno je u karijeri 23. put podigao pobjednički pehar, drugi put u rodnom gradu, a igrao je u još 13 finala. Ove je godine na nizu od 27 pobjeda.

U prvom setu nedjeljnog finala nije bilo obrata, a Lopez je imao više prilika za break (6-2). No, Đoković je bio bolji u tie-breaku, a potom je u drugom setu zavladao terenom i odjurio do četvrte pobjede u isto toliko mečeva protiv ljevorukog Španjolca. Lopezu je to bio sedmi finale u karijeri, a pritom je dvaput osvajao naslov.