Đoković i Wawrinka u finalu US Opena

Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Stanislas Wawrinka, Novak Đoković, odluka, Boris Becker, Boris Becker, Novak Đoković, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, Hrvatska

Đoković je noćas u polufinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-2 poslije dva sata i 35 minuta igre. Bio je to 13. međusobni dvoboj Đokovića i Monfilsa, a Đoković je svaki puta izašao kao pobjednik.

Bio je to 13. međusobni dvoboj Đokovića i Monfilsa, a Đoković je svaki puta izašao kao pobjednik.

"Monfils je nepredvidljiv, ima razdoblja kad mu ništa ne polazi za rukom, a onda ga krene. Nisam mu smio dozvoliti da se vrati u meč u trećem setu. Nakon toga sam fizički pao. Imao sam uspone i padove, ali sam sredinom četvrtog seta uspio slomiti njegov otpor. Sada moram biti spreman za finale", rekao je Đoković, koji je dosad igrao šest finala US Opena i ima dva naslova.

U drugom polufinalu Švicarac Stan Wawrinka pobijedio je Japanca Keija Nishikorija sa 4-6, 7-5, 6-4, 6-2, te je tako po prvi puta ušao u finale Grand Slam turnira u New Yorku. Đokoviću je ovo sedmo finale US Opena, a dva puta je osvajao naslov pobjednika.

Iako Đoković vodi sa 19-4 u pobjedama, Wawrinka je slavio 2015. u finalu Roland Garrosa, a ove godine još se nisu susreli.

Hina