Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve

Kako je predviđeno novac će se prikupljati, ne samo od ulaznica za ovaj teniski spektakl, nego će se organizirati svojevrsna repriza humanitarnog donatorskog okupljanja kakav je organiziran prije nekoliko godina kada je označen početak gradnje pravoslavne crkve u mostarskome naselju Bjelušine.

Organizatori ovoga susreta su Franjevčki samostan Petra i Pavla u Mostaru te uprava Trebinjsko-zahumsko-hercegovačke eparhije. Na mostarskoj crkvi sv. Petra i Pavla se nakon dovršetka zidanih radova posljednjih dana postavlja pročelje, a za daljnje unutarnje radove potrebni su značajna financijska sredstva. Istodobno na pravoslavnoj Sabornoj crkvi u tijeku su grubi građevinski radovi.

'Franjevačku' crkvu srušili su pripadnici JNA, dok su pravoslavnu Crkvu Svete Trojice srušili pripadnici HOS-a.

Dvojica tenisača složili su se s idejom i sada traže, kako je ranije pisao Večernji list, slobodan termin kako bi odigrali ovaj susret.

- Moramo se samo dogovoriti oko termina odigravanja tog meča. Drago mi je da ćemo moći odigrati jedan takav humanitarni susret, kazao je Marin Čilić, koji je svih pet dosadašnjih susreta izgubio od Novaka Đokovića. Istodobno Đoković, koji je nedavno osvojio Wimbledon te pregazio El Toroa Rafaela Nadala, potvrdio je Čiliću da je spreman nastupiti u Mostaru. Sada je najvažnije pronaći slobodan termin a nakon toga - spektakl može početi.

(Dnevnik.ba)