Dina nije uspjela! Odustala samo 3 kilometra od Splita: 'Više nije mogla, počela se gušiti'

Dina Levačić
Dina Levačić, koja je lani preplivala La Manche, nažalost nije uspjela u svojem najnovijem naumu, da obori 43 godine stari rekord i preplivati 54 kilometra od Visa do Splita kojeg drži Veljko Rogišić.

Kako je objavljeno na njezinom Facebook profilu, Dina je odustala 3 kilometra prije Splita zbog problema s disanjem.

"Nakon 51 km i iscrpljenosti uslijed plivanja i borbe sa snažnim kurentom, Dina je odustala zbog dišnih problema. Hvala svima na mnogim porukama podrške. Dina vas svih voli i zahvalna vam je. Hvala svima na podršci, ona plače, a mi smo ponosni na nju", stoji na Facebook stranici Dine Levačić.

Oko 18.30 sati na Facebook profilu Dine Levačić objavljeno je: "Kurenat je strašno snažan, Dina pliva u mjestu više od sata."

Najpoznatija hrvatska plivačica maratonka Dina Levačić skočila je u subotu ujutro u 4 sata u more sa 'carinskog mula' u Visu kako bi plivala do Splita.

Dina Levačić prošle godine postala je prva Hrvatica koja je preplivala La Manche. Već je s devet godina nastupila u svom prvom plivačkom maratonu u Omišu, a s 13 prvi puta preplivala 10 km. Od tada niže podvige i pliva Grand prix maratone diljem svijeta od Makedonije do Kanade, među kojima ima i onih duljih od 80 km.