Davis Cup: Poljska - Hrvatska 1:2

Marin Čilić, Davis cup, tenis, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, tenis, Davis cup, Hrvatska, Poljska, Marin Čilić, Borne Ćorić
Poljaci su prilično sretno slavili u igri parova, domaći par Mariusz Fyrstenberg - Marcin Matkowski je tek nakon pet setova i četiri sata igre slomio otpor mladoga hrvatskoga para Marina Draganje i Mate Pavića s 6-7 (1), 7-6 (4), 4-6, 6-7 (2), 6-4. Draganja i Pavić su, iako po prvi puta igraju zajedno u Davis Cupu, pružili odličan otpor favoriziranom poljskom paru, a naš je par čak bio i vrlo blizu pobjede.

Vodili su s 2-1 u setovima, a u četvrtom setu kod rezultata 4-4 propustili su čak četiri "break-lopte" na servis protivnika. Naši nisu imali ni sreće, izgubili su dva "tie-breaka", s po prvi puta su servis izgubili u petom setu kod rezultata 3-4, što se pokazalo i ključnim. Hrvatska je u petak vodila protiv Poljske s 2-0.

Nakon što je Marin Čilić rutinski sa 6-1, 6-4, 6-4 svladao Michala Przysieznyja, drugi bod Hrvatskoj osigurao je 17-godišnji Borna Ćorić koji je sa 2-6, 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 svladao 21. igrača svijeta Jerzyja Janowicza. Hrvatskoj za osiguranje kvalifikacijskog dvoboja za povratak u Svjetsku skupinu nedostaje još samo jedan bod iz preostala dva susreta.

Odluka će pasti u nedjelju kada će u 12 sati na teren Marin Čilić i Jerzy Janowicz, a potom je na rasporedu susret Borne Ćorića i Michala Przysieznya. U subotu je od 16 sati na rasporedu susret parova u kojemu će za Hrvatsku igrati Marin Draganja i Mate Pavić, a za Poljsku Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski.

Pobjednik susreta Poljska - Hrvatska u rujnu će igrati kvalifikacijski susret za ulazak u Svjetsku skupinu protiv jedne od reprezentacija koje su izgubile u 1. kolu Svjetske skupine ove godine.

POLJSKA - HRVATSKA 1-2 Michal Przysiezny - MARIN ČILIĆ 1-6, 4-6, 4-6 Jerzy Janowicz - BORNA ĆORIĆ 6-2, 2-6, 5-7, 7-5, 4-6 Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski - MARIN DRAGANJA/MATE PAVIĆ 6-7 (1), 7-6 (4), 4-6, 6-7 (2), 6-4

Hina