Danas međunarodni atletski miting Memorijal Bože Gagro

atletika, atletika brotnjo, Bože Gagro, Bože Gagro, atletika, memorijal, Brotnjo, hak zrinjski, Čitluk, memorijal bože gagro, Bože Gagro, Čitluk

Četrnaesti međunarodni atletski miting „Memorijal Bože Gagro“ održat će se u subotu, 14. rujna i održavanje ovog atletskog natjecanja označit će početak programa ovogodišnje, 64. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2019.“.

Međunarodni atletski miting započet će u 13 sati na gradskom stadionu Bare u Čitluku, a od organizatora smo doznali kako nas u subotu očekuje nastup oko 400 atletičara iz 25 klubova s područja BiH i Hrvatske, koji su do sada potvrdili svoj nastup na Memorijalu.

Sudionici memorijala natjecat će se u po 22 atletske discipline za muškarce i žene. Na mitingu će nastupiti natjecatelji svih uzrasnih kategorija, od najmlađih limača pa sve do seniora, s tim da će najbrojniji biti upravo najmlađi na koje je stavljen i naglasak na atletskom festivalu koji se održava u znak sjećanja na rano preminulog Božu Gagru, utemeljitelja atletike u Čitluku i predsjednika Atletskog kluba Brotnjo.

Atletski klub Brotnjo već dugi niz godina postiže izvanredne rezultate na različitim natjecanjima a publika u Čitluku u subotu će imati priliku vidjeti 80-ak članova AK Brotnjo kako nastupaju na domaćem terenu.

Svoj nastup na Memorijalu Bože Gagro potvrdilo je i nekoliko sudionika europskih i svjetskih prvenstva, što potvrđuje veliku kvalitetu ovog natjecanja. Među ovim izvrsnim atletičarima je i domaća atletičarka Marija Ivanković iza koje izuzetno uspješna sezona, a Marija će nastupiti i u jednoj od dvije memorijalne discipline.

Skok u dalj za seniorke i seniore i ove će godine biti memorijalne discipline, što ovim disciplinama daje posebno na težini i zasigurno će biti, kao i cijelo natjecanje, jako atraktivne za gledatelje./HMS/