FOTO  Članovi Hrvatskog plesnog kluba Široki vratili se puni dojmova sa Floride

HPK Široki, Florida
Za Bosnu i Hercegovinu igrali su članovi Hrvatskog plesnog kluba Široki prvaka Bosne i Hercegovine 5 godina za redom. Natjecali su se u disciplini hip hop cheer duo i free style pom duo. Osvojili su 13. i 16 mjesto. Bosni i Hercegovini ovo je drugi put da izlazi na Svjetsko prvenstvo. Reprezentativci su proveli 6 dana u Disneylandu u Orlandu gdje se održava samo prvenstvu, te još dva dana u Miamiju. U All Star Sport Resortu bili su smješteni sa Amerikom i Australijom, a na službenim treninzima sa Japanom, Švedskom i Norveškom. Moramo naglasiti da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja koja je izašla na Svjetsko prvenstvo, a da nema uopće uvjeta za cheerleading. U Zapadnohercegovačkoj županiji nema nijedna gimnastička dvorana, a kamoli ona koja je prilagođena za cheerleading discipline, pa su članovi Širokog Brijega bili veliko iznenađenje na prvenstvu. A ništa bolja nije situacija ni u ostalim dijelovima zemlje. Parirati zemljama koje ne samo infrastrukturom već i organizacijom, opremom i financijama odskaču od BiH je velika stvar.

Odlično smo se proveli, upoznali divne ljude, neki od njih su najavili i posjet Širokom Brijegu, bilo je predivno. Učili smo Amerikance da izgovore Hercegovina i Široki pa je bilo smijeha. Ovim putem moram da se zahvalim Ministarstvu Civilnih poslova Bosne i Hercegovine na financijskoj podrški, te Nogometnom savez Bosne i Hercegovine koji nas je opremio sa trenerkama i suvenirima. Naime prvi dan prvenstva navečer održava se Cultural Exchange gdje se svi sportaši mijenjaju za suvenire, tako da smo doma donijeli bedževe, zastavice, ručnike, narukvice, privjeske itd. od raznih zemalja. Posjetili smo Miami, iako je bilo oblačno to nam nije pokvarilo doživljaj. - Nikolina Čolak

Zahvaljujući nastupima Hrvatskog plesnog kluba Široki Svjetski Cheerleading savez otvorio je pregovore oko primanja Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo sa mogućnošću glasanja, ali i biranja u vodstvo saveza. Do sada je Bosna i Hercegovina imala pravo nastupa kao privremeni član.

Hrvatski plesni klub Široki počeo je sa popunjavanjem ekipa. Ekipe čekaju pripreme za Europski turnir koji se u prosincu održava u Tropical Islands u Njemačkoj.