Čilić uvjerljivo preko Millmana do 3. kola

Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, ATP Toronto, Marin Čilić, US Open, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Australian Open, Marin Čilić, Australian Open, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić

Marin Čilić (ATP - 16.) probio se u 3. kolo ATP turnira Masters 1000 serije u Montrealu, gdje je u srijedu, u dvoboju 2. kola protiv Australca Johna Millmana (ATP - 65.) slavio sa 6-3, 6-4 nakon 75 minuta igre.

Bio je to drugi dvoboj 30-godišnjeg hrvatskog tenisača i njegovog australskog vršnjaka i druga pobjeda Čilića, kojem nije zasmetao ni 20-minutni kišni prekid u trenutku kad je vodio sa 6-3, 4-2.

Čilić je nakon izgubljenog servisa u trećem gemu odmah u sljedećem vratio izgubljeno i zagospodario zbivanjima na terenu. Još jedan 'break' u osmom gemu donio mu je prvi set, a prednost u drugom setu stekao je odmah na početku i bližio se plasmanu u 3. kolo sve dok ga u tome nije prekinula kiša.

Nakon 20 minuta stanke Millman je zadržao servis i još jedan kod 5-3 za Čilića, a hrvatski tenisač je uz gubitak jednog poena u desetom gemu odservirao za pobjedu.

Marin je imao 67 % pogođenih prvih servisa, čime je ostavio Millmana samo na jednoj prilici za 'break' koju je Australac i realizirao. Čilić je nakon prvog servisa osvojio 81 % poena, imao 50 % realizacije na drugom servisu, a od četiri prilike za 'break' tri je iskoristio. Meč je završio sa sedam asova i bez ijedne dvostruke pogreške.

Čiliću je ovo tek četvrti nastup na kanadskom Mastersu kad je Montreal domaćin, a pobjedom nad Millmanom izjednačio je svoj najbolji rezultat ostvaren 2011. godine, kad je u 3. kolu izgubio od Novaka Đokovića.

Za plasman u četvrtfinale Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između 2. nositelja, Austrijanca Dominica Thiema, i velike domaće nade, 20-godišnjeg Denisa Shapovalova.

U Montrealu je za srijedu najavljena kiša koja bi mogla dosta poremetiti današnji program. Na terenu 9, na kojem su igrali Čilić i Millman, četvrti meč programa trebali bi odigrati Borna Ćorić i Francuz Adrian Mannarino.

ATP Montreal - 2. kolo

MARIN ČILIĆ (HRV/14) - John Millman (Aus) 6-3, 6-4

Hina