Čilić u reprizi finala iz 2014. traži sudar s Đokovićem

Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, ATP Toronto, Marin Čilić, US Open, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Australian Open, Marin Čilić, Australian Open, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić
Najbolji hrvatski tenisač će u reprizi svojeg finala iz 2014. godine pokušati izboriti meč s Novakom Đokovićem koji bi trebao dobiti Federerova "krvnika" Johna Millmana.

Čilić je protiv Nishikorija prije četiri godine osvojio svoj jedini Grand Slam naslov, a još dvaput je igrao u finalima. Prošle godine u Wimbledonu i ove na Australian Openu. Te 2014. godine Marinu je u prvom kolu Marcos Baghdatis predao meč nakon jednog i pol seta, a u 2. kolu je s 3:0 pobijedio Iilju Marčenka.

Kevinu Andersonu je prepustio jedan set, a najteži meč bio mu je onaj s Gillesom Simonom u 4. kolu, u kojem je slavio nakon pet setova. No, u drugom tjednu Marin je eksplodirao. S 3:0 je razbio Tomaša Berdycha, a u vjerojatno najboljem meču u karijeri je u polufinalu pobijedio Rogera Federera 6:3, 6:4, 6:4. Nishikori je u finalu uzeo po tri gema u svakom setu.

Danas, četiri godine kasnije, Čilić je puno rasterećeniji i, kaže, bolji igrač. Nishikori je od tog finala uglavnom imao slabije rezultate i Čilić je i u ovom meču favorit. Ispadne li danas, Marin će na novoj ATP ljestvici u ponedjeljak skočiti jedno mjesto i biti pet igrač svijeta, a u slučaju osvajanja turnira bio bi treći i tako bi izjednačio renking karijere.

Meč protiv Nishikorija možete gledati na Eurosportu.