Čilić u četvrtfinalu Münchena

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, suspenzija, tenis
Dva sata i 31 minutu radio je Čilić za pobjedu protiv Greula, 62. tenisača na ATP ljestvici, u njihovom prvom dvoboju. Čilić je do pobjede stigao vrlo teško. 
 
Greul je, naime, u trećem setu prvi stigao do breaka, poveo s 4-2, ali je Čilić na vrijeme podigao razinu igre. Breakom u sedmom gemu uspostavio je ravnotežu, a u 11. gemu uspio je još jednom oduzeti servis 29-godišnjem Nijemcu. Servis za meč odradio je vrlo sigurno.

U prvom setu su malobrojni gledatelji vidjeli samo dvije-break-lopte. Obje je imao i propustio domaći predstavnik. Tie-break je bio posebna priča. Greul je poveo s 2-1, a onda je krenula serija od kombinirano čak 8 minibreakova zaredom, po četiri sa svake strane. Čilić je prekinuo taj niz osvojivši poen na servisu za 6-6, kojim je spasio treću set-loptu Greula. No, nakon toga je napravio dvostruku pogrešku, a Greul je set okobčao izravnim poenom forhendom.

Hrvatski tenisač je u prvom gemu drugog seta propustio dvije break-lopte, ali nije zbog toga platio skupu cijenu. Napravio je dva breaka s kojima je osvojio set sa 6-2. U trećem je opet Čilić propustio dvije prilike za oduzimanje servisa u trećem gemu. U šestom je izgubio servis, ali se na vrijeme vratio i u već opisanoj završnjici stigao do pobjede.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolca Nicolasa Almagra, 24. tenisača svijeta, kojeg je pobijedio 3-0 u setovima u jedinom prethodnom dvoboju, prije dvije godine u 1. kolu Australian Opena.

Almagro je u osmini finala BMW Opena teže od očekivanog pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona 6-2, 5-7, 7-6(5) nakon dva sata i 5 minuta igre. Španjolac je u desetom gemu drugog seta propustio dvije meč lopte.

Čilić je u Münchenu postavljen za prvog, a Almagro za šestog nositelja. Čiliću je ovo treći nastup u karijeri na ovome turniru. U prethodna dva navrata igrao je u četvrtfinalu. Ovoga puta je ponovio taj domet, a protiv Almagra će tražiti priliku za svoj najbolji rezultat na BMW Openu.

ATP München, osmina finala:
Čilić (1) – Greul 6-7(6), 6-2, 7-5

Totalsport