Čilić se plasirao u četvrtfinale Cincinnatija

Plasman među osam najboljih u Cincinnatiju, na turniru na kojemu do ove godine nikada nije spojio dvije pobjede, izborio je pobjedom nad Pablom Andujarom 7:6 (4), 6:2.

Meč je trajao prilično dugo s obzirom na to da su odigrana samo dva seta (dva sata i deset minuta), no to je "zasluga" maratonskog prvog seta, koji se završio tek poslije jednog sata i 26 minuta.

Prva dionica bila je prepuna preokreta i neizvjesnosti. Čilić je vodio 3:1 i imao tri gem lopte za 4:1, potom je Andujar nanizao četiri gema i kod 5:4 servirao za set. Čilić je u pravi trenutak napravio novi break i vratio se u igru, a kod 6:5 imao je i set loptu na servisu Andujara. Španjolac ju je anulirao dobrim servisom.

U 13. igri Andujar je poveo 2-0, no Čilić je odmah preokrenuo na 3-2 u svoju korist. Kod 4-4 meč je na nekoliko minuta bio prekinut jer je Andujaru tekla krv iz nosa. U nastavku igre Čilić je osvojio tri uzastopna poena i priveo mukotrpan set kraju.

Drugi set bio je jednosmjerna ulica. Čilić je s dva breaka odjurio na 3:0 uz servis, no Andujar, koji je u drugom kolu izbacio Janka Tipsarevića, nije se predavao. Nadoknadio je jedan break zaostatka i vratio nadu u mogući preokret. No, ona se brzo ugasila jer u sedmom gemu, kod 2:4, Španjolac je još jednom izgubio svoj servis i tu je priči bio kraj.

Meč nije bio pretjerano kvalitetan. I jedan i drugi imali su puno više neprisiljenih pogrešaka nego izravnih poena. Čilićev omjer tih dvaju statističkih podataka bio je 46-30, a Andujarov još lošiji, 53-16.

Uz to, Marin je ubacio samo 43% prvog servisa, iza kojeg je osvojio solidnih 70% poena. Zabio je šest asova i napravio četiri dvostruke pogreške.

Za plasman u svoje prvo polufinale na turnirima iz serije Masters 1000 hrvatski tenisač morat će vrlo vjerojatno pobijediti Novaka Đokovića, koji se sastaje s Nikolajem Davidenkom.

ATP Masters 1000 Cincinnati, osmina finala:

Čilić (Hrvatska, 12) - Andujar (Španjolska) 7:6 (4), 6:2

Piše:
Vedran Babić

HRsport.net