Čilić izgubio od Tunižanina Jazirija i ostao bez 4. mjesta na ATP ljestvici!

Marin Čilić
... je već na prvoj prepreci - 2. kolu. Bolji je sa 6:4, 6:2 bio Tunižanin Malek Jaziri, 78. tenisač svijeta. Poraz je ujedno značio i gubitak bodova od lani kada je uzeo naslov, a samim time i pad na ATP ljestvici. Čilić će od ponedjeljka biti peti tenisač svijeta, a prije samo dva tjedna bio je odmah iza Nadala i Federera.

Bio je to meč u koji je prvi nositelj odlično ušao, a potom stao. Čilić je poveo 2-0 uz jedan oduzeti servis. No, uslijedila je sjajna serija 34-godišnjeg Tunižanina. Jaziri je osvojio pet gemova u nizu uz čak tri breaka. Čilić je vratio jedan izgubljeni servis smanjivši na 5-4, ali više od toga nije išlo i nakon 40 minuta igre prvi set je otišao na Jazirijevu stranu rezultatom 6-4, prenosi gol.hr.

Čilić je s blijedom igrom nastavio i u drugom setu. Tunižanin je kod rezultata 1-1 načinio prvi break, a potom je prvi vodstvu 4-2 još jednom oduzeo servis hrvatskom tenisaču i mirno priveo meč kraju.

Bio je to njihov drugi međusobni susret, a u prvom meču 2014. u Torontu je slavio Čilić.

Četvrti tenisač svijeta je prošle godine pobijedio u Istanbulu osvojivši 17. titulu u karijeri. Od tada nije osvojio niti jedan naslov premda je igrao u tri finala. U Wimbledonu i na Australian Openu se ispriječio Švicarac Roger Federer, dok je u Queen's Club je izgubio od Španjolca Feliciana Lopeza.