Čilić do polufinala Münchena nakon dva i pol sata igre!

Čilić je bolje otvorio četvrtfinalni meč i iskoristio je svoju jedinu break-loptu u prvom setu, u trećem gemu, što je bilo dovoljno za vodstvo 6:4.

U drugom je setu hrvatski tenisač uspio spasiti četiri break-lopte već u drugom gemu, kasnije još jednu  kod zaostatka 4:5, koja je ujedno bila i set lopta za Almagra, ali nije uspio okončati meč u dva seta budući je Španjolac projurio tie-breakom sa 7:2.

U trećem setu Čilić je kod vodstva 2:1 oduzeo servis Almagru, ali do kraja je ponovo pružio Španjolcu priliku za povratak u sedmom gemu, gdje je bio suočen s dvije break-lopte. Obje ih je uspio spasiti i u sljedećem je gemu breaknuo svog protivnika za 6:2.

Čiliću je to bila druga pobjeda protiv Almagra, 36. tenisača svijeta, u njihovom drugom međusobnom meču. Zanimljivo, Čilić je u meču realizirao tri od ukupno pet break-lopti dok je uspio spasiti svih deset prilika za obrat koliko ih je Almagro stvorio.

U polufinalu će Čilićev protivnik biti Cipranin Marcos Baghdatis, 31. igrač ATP ljestvice koji je sa 6:3, 6:4 pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera. Čilić i Baghdatis dosad su igrali samo jednom, ove godine u Miamiju na tvrdoj podlozi, a tada je Međugorčanin bio uspješniji sa 6:3, 6:4.

ATP München, četvrtfinale:

Čilić (1) – Almagro (6) 6:4, 6:7(2), 6:2

Totalsport