Čapljinski sportski centar uskoro spreman za završnicu Lige Hercegovine

... pa su im kape i kaubojski šeširi velika zaštita od sunca.

Točnije, radi se o rekonstrukciji ”starog” športskog centra na čijem će mjestu uskoro niknuti novi športski tereni i sva moguća prateća infrastruktura.
Piše: Frano Matić
U sklopu tog projekta slijedi i izgradnja tzv. balon dvorane, u kojoj će također biti nekoliko terena za sve športove te prateći sadržaji, prenosi čaportal.

Izgradnja novog športskog centra u središtu Čapljine posebno je važna zbog činjenice da će se na tom mjestu odigrati i završnica malonogometne Lige mjesnih zajednica Hercegovine. Ove je godine domaćin Čapljina i već se sada može zaključiti da se spremaju brojna ugodna iznenađenja i veliki iskorak u odnosu na dosadašnje završnice ovog jako popularnog natjecanja.

Stoga i na gradilištu u Čapljini nema odmora, radi se po cijeli dan, sve kako bi športski centar bio spreman ugostiti najbolje malonogometaše u Hercegovini.

”Prijatelju, temperatura je danima preko 45 stupnjeva, a kada nam dođe beton onda je to još koji stupanj više. No, naviknuli smo mi na ovakve temperature pa nam posao ide bez zastoja. “ – govore radnici tvrtke ”Knežević”  koje smo zatekli u radovima podizanja tribina na budućem športskom centru. Strojevi su na sve strane pa se istodobno obavljaju brojni poslovi na kopanju i polaganju cijevi i svih instalacija, a sve je spremno i za polaganje same podloge na športskom centru.

Gradilište je sa svojim pomoćnikom Daliborom Milinkovićem jučer ujutro obišao i načelnik ppćine Čapljina dr. Smiljan Vidić, koji je u cjelini zadovoljan brzinom i kvalitetom radova. ”Ovo je za našu općinu više nego športski projekt, jer će ovo biti mjesto za igru i treniranje naših brojnih uspješnih sportaša, ali i za rekreaciju svih građana i naših mlađih naraštaja. Radovi idu dosta dobro jer moramo uzeti u obzir da ovi ljudi rade po cijeli dan na temperaturama koje su blizu 50 stupnjeva. Svi se nadamo da će do kraja ovog mjeseca ili početkom kolovoza sve biti završeno što se tiče športskog centra. Za par dana krećemo i sa radovima na izgradnji balon dvorane. Posebno je važna činjenica da smo domaćini završnice Lige Hercegovine i za to ćemo se jako dobro pripremiti. To će biti velika čast za naš grad, da ugostimo naše brojne prijatelje i suradnike iz cijele Hercegovine.” – poručio je načelnik Vidić.

Na novom športskom centru odigrat će se i Liga mjesnih zajednica Općine Čapljina. Samo par prvih utakmica igrat će se na terenu u Višićima a onda se sve seli na novi centar u Čapljini.

Kao uvertira završnici Lige Hercegovine na novom športskom centru u Čapljini odigrat će se i Liga mjesnih zajednica Čapljine.

“Svjedoci ste da smo u zadnje dvije godine na poseban način organizirali završnice športskih natjecanja, a kao primjer je završnica košarkaškog Kupa BIH. Uvijek smo po toj organizaciji dizali visoko ljestvicu, a tako će naravno biti i sa završnicom malonogometne Lige Hercegovine. Taj ćemo ispit položiti i dati drugima težak zadatak da nas slijede, a o detaljima naravno još je rano govoriti.” – istaknuo je Dalibor Milinković, pomoćnik načelnika općine Čapljina.