Borsa iznjedrila četiri nova prvaka

Judo, Judo klub Borsa, prvaci
mlađi članovi Borse slavili su na prvenstvu države za uzraste mlađih kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki.

Prvenstvo države održano je u Bihaću, a natjecali su se svi kvalificirani natjecatelji iz sva tri judo saveza koja djeluju u Bosni i Hercegovini. Judo klub "Borsa" iznjedrio je 4 nova državna prvaka, 4 viceprvaka i 7 brončanih.

Titulama prvaka države okitili su se: Ivan Tošić, Monika Zadro, Ana Ujdur i Mirko Zelenika.

Viceprvaci države su: Dragica Zovko, Josipa Brvenik, Mia Maksumić i Ivan Jozeljić.

Brončana odličja su: Tomislav Martinović, Ana Zovko, Petra Zovko, Marija Zelenika, Aljoša Čvoro, Jozo Zovko i Domagoj Marić.

Judo klub "Borsa" broji 15 reprezentativaca u različitim uzrasnim kategorijama koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na balkanskim, europskim i svjetskim prvenstvima. Borsa je ujedno među najbrojnijim klubovima u reprezentaciji BiH.

Osim nastupa na prvenstvu države ovog vikenda, mlade snage judo kluba "Borsa" zabilježili su nastup 2400 Km sjeverno od Mostara u gradu uz Baltičko more tj. u glavnom gradu Latvije-Rigi. Natjecanje Kyodai Open okupilo je oko 1000 natjecatelja iz 17 država, a ruski klubovi opet su pokazali da su među najboljim judo školama u Europi.

Judo klub "Borsa" predstavljali su Petra Jovanović, Petar Bojović, Fran Zadro, Martino Ćorić i Sara Prkačin koja se okitila brončanim odličjem.