Borsa iznjedrila četiri nova prvaka

08.05.2017

Nakon odličnog uspjeha člana judo kluba "Borsa" Petra Zadre na europskoj sceni tj. europskog zlata sa EU kupa proteklog vikenda

mlađi članovi Borse slavili su na prvenstvu države za uzraste mlađih kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki.

Prvenstvo države održano je u Bihaću, a natjecali su se svi kvalificirani natjecatelji iz sva tri judo saveza koja djeluju u Bosni i Hercegovini. Judo klub "Borsa" iznjedrio je 4 nova državna prvaka, 4 viceprvaka i 7 brončanih.

Titulama prvaka države okitili su se: Ivan Tošić, Monika Zadro, Ana Ujdur i Mirko Zelenika.

Viceprvaci države su: Dragica Zovko, Josipa Brvenik, Mia Maksumić i Ivan Jozeljić.

Brončana odličja su: Tomislav Martinović, Ana Zovko, Petra Zovko, Marija Zelenika, Aljoša Čvoro, Jozo Zovko i Domagoj Marić.

Judo klub "Borsa" broji 15 reprezentativaca u različitim uzrasnim kategorijama koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na balkanskim, europskim i svjetskim prvenstvima. Borsa je ujedno među najbrojnijim klubovima u reprezentaciji BiH.

Osim nastupa na prvenstvu države ovog vikenda, mlade snage judo kluba "Borsa" zabilježili su nastup 2400 Km sjeverno od Mostara u gradu uz Baltičko more tj. u glavnom gradu Latvije-Rigi. Natjecanje Kyodai Open okupilo je oko 1000 natjecatelja iz 17 država, a ruski klubovi opet su pokazali da su među najboljim judo školama u Europi.

Judo klub "Borsa" predstavljali su Petra Jovanović, Petar Bojović, Fran Zadro, Martino Ćorić i Sara Prkačin koja se okitila brončanim odličjem.

loading...