Borna Ćorić: Odigrao sam skoro pa savršen meč

borna ćorić
... jedan u trećem setu. Mislim da sam servirao fantastično. Bio sam u zoni, zaboravio sam na sve, publika me digla i odigrao sam odličan meč", izjavio je Borna Ćorić nakon što je sa 6-4, 6-4, 6-4 pobijedio Denisa Shapovalova i odveo hrvatsku reprezentaciju u četvrtfinale Davis Cupa

"Bio sam opušten, već sam jučer osjetio da stvarno dobro udaram loptu. Fizički sam bio dobro, ništa me nije smetalo, što je važno za moj tenis. Ima sam odličnih mečeva u Davis Cupu, ali nisam se nikad osjećao tako nadmoćno", dodao je 21-godišnji Zagrepčanin koji je na najbolji mogući način pokazao koliko je vrijedan ovo reprezentaciji kojoj je po četvrti put donio pobjednički bod.

I izborniku Željku Krajanu je u nedjelju bilo daleko lakše sjediti na klupi, nego 24 sata ranije kad je proživljavao svaki poen dramatične igre parova.

"Sav stres je ostavljen jučer na terenu i bilo ga je dovoljno za ovaj vikend. Borna je pridonio tome da ga nije bilo, svojom kvalitetom. Svi smo mogli vidjeti kako se osjećao na terenu. Odigrao je fantastičan meč od početka do kraja. Ne da ti nikakvu šansu protivniku na zemlji u tri seta na servisu je nevjerojatan podatak. To ti olakšava i igru na reternu, a i u trećem setu kad nije iskoristio tri break-lopte nema toliko panike. Jednostavno vjeruješ u sebe i čekaš svoju priliku. Odličan tenis i odlična Bornina pobjeda", rezimirao je Krajan.

Hrvatska će u travnju dočekati Kazahstan s prilično velikim izgledima za proboj u polufinale.

"Zvučno nisu najatraktivniji protivnik po igračima, ali dokazuju da pripadaju tom Davis Cupu, već pet šest godina gotovo redovito prolaze prvo kolo. Većinom su te mečeve igrali na domaćem terenu, gdje većinom biraju brzu podlogu. Mi ćemo vjerojatno ići prema podlozi koju smo imali i u Osijeku, a koja njima najmanje odgovara", rekao je izbornik Krajan koji bi po prvi put mogao reprezentaciju voditi u svom Varaždinu, koji se spominje kao najizgledniji domaćin četvrtfinala.

"Ne vjerujem da je to još konačno, ali nadam se da će se dogoditi. Voditi ovako kvalitetnu ekipu je meni kao izborniku, koji je iz tog grada, ispunjenje nekakvog sna. S veseljem iščekujem sljedećih tjedan dana i tu odluku. Nadam se da će Varaždin prihvatiti domaćinstvo."

S ovako moćnim Ćorićem i Čilićem, uz par koji već više od dvije godine ne zna za poraz, te uz mogućnost igranja svih nadolazećih mečeva na domaćem terenu, Hrvatska može sanjati o još jednom finalu, možda i o drugom trijumfu. No, izbornik se ne da navući na takve prognoze.

"Nismo prvi favoriti. Teško je tako nešto reći sad, a tek smo u četvrtfinalu. Tu još ima sedam ekipa i sve su kvalitetne. Mogli bi o tome možda pričati da smo prošli četvrtfinale, ali još smo predaleko od osvajanja. Opasni jesmo i sigurno nitko ne želi igrati s nama, jer imamo jako kvalitetnu ekipu, ali nazivati se favoritima bilo bi malo preuranjeno."

Hina