Borna Ćorić i Ana Konjuh osvojili juniorski US Open

Nakon dva ovogodišnja poraza u polufinalima (Australian Open i Roland Garros), Borna Ćorić uspio je otići do kraja i osvojiti svoj prvi Grand Slam naslov. U finalu US Opena porazio je Thanasija Kokkinakisa 3:6, 6:3, 6:1, piše hrsport.net

Ćorić se ujedno revanširao Australcu za poraz u polufinalu Australian Opena.

Kako je i najavio poslije polufinalne pobjede nad Alexandrom Zverevom, Ćoriću je ovo vrlo vjerojatno posljednji juniorski turnir. To je i logičan slijed događanja za četvrtog juniora svijeta obzirom na to da je odlično krenuo u seniorsku karijeru. Već je 600. tenisač na ATP ljestvici.

Ćoriću se u slavlju pridružila Ana Konjuh, koja je s 3:6, 6:4, 7:6 (8) bila bolja od Tornado Alicije Black iz SAD-a. U dramatičnom trećem setu koji je trajao 75 minuta Konjuh je slavila 8-6 u tie breaku. Meč je ukupno trajao dva sata i 48 minuta.

Prethodno je Konjuh u trećem setu vodila 3:1, a Black je kod 5:5 prokockala break loptu. Amerikanka je u 13. igri vodila 5-3, a potom i 5-4 s dva servisa. Konjuh je okrenula na 6-5, Black je spasila prvu meč loptu, no Konjuh se domogla druge, kod 7-6, koju je i realizirala.
Black je 72. juniorka svijeta, no ovog je tjedna izbacila dvije nositeljice i prije finala nije izgubila ni jedan set. No protiv Hrvatice je ostala kratka iako je bila jako blizu pobjede.

Konjuh je tako svoju juniorsku karijeru (najavila je da joj je ovo posljednji juniorski turnir) završila na najbolji mogući način - drugim Grand Slam naslovom nakon što je početkom ove godine osvojila Australian Open.

US Open, finale juniora:
Ćorić (Hrvatska, 4) - Kokkinakis (Australija) 3:6, 6:3, 6:1

US Open, finale juniorki:
Konjuh (Hrvatska, 2) - Black (SAD) 3:6, 6:4, 7:6 (8)