Blanka Vlašić zlatna u Barceloni

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, atletika, miting Dijamantne lige, Ana Šimić, blanka atletika hrvatska, Blanka Vlašić

- Blanka Vlašić je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu, prvu u karijeri! Nakon što joj nije baš najbolje krenulo u finalu skoka u vis, naša najbolja atletičarka je na najzahtjevnijim visinama sve popravila i pokazala kako je najbolja, piše jutarnji list.

Rušila je na 195 i na 197, ali je zato preskočila 201 iz prvog pokušaja. No, nije joj to dovoljno za prvo mjesto, ispred nje je Nijemica Arianne Friedrich. Za pobjedu Blanka mora preskočiti visinu koja joj je najbolja ove sezone, 203 centimetara.

Ipak, rušila je prvi put, baš kao i Nijemica. Na trećem je mjestu završila Emma Green, koja je dva puta poboljšavala svoj najbolji rezultat karijere, s preskočenih 199 i 201. No, 203 joj je bilo previše, kao i Friedrich.

Ali ne i Blanki! Uspjela je preskočiti 203 centimetra i osvojiti toliko željenu medalju, zlato na Europskom prvenstvu!

Nakon što je stigla do zlata nije napala svjetski rekord već se odlučila skakati preko 205, visine koju ove sezone nije preletjela.