FOTO  Biciklistički klub Mostar organizirao edukaciju za osnovce

biciklistički klub Mostar

Učenici su se se kroz igru educirali o ponašanju biciklista u prometu, važnosti kacige i zaštitne opreme, te vrstama bicikla, nakon čega su na biciklističkom poligonu pokazali do sad naučene vještine.

Nastavnici četvrtih razreda ove škole Ita Pandža i Slavko Kovačević izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Biciklističkim klubom Mostar, naglasivši da je učenicima potreban ovakav vid edukacije s obzirom da su biiciklisti,a posebice mlađi, prilično ugroženi kao sudionici u prometu.

- Inače, tema o biciklu je u nastavnom planu i programu četvrtim razredima osnovnih škola, tako da je ovaj blok sat s momcima iz mostarskog kluba, koji su profesionalci u svom poslu, bio pun pogodak. Vjerujem da će djeca dugo pamtii današnji dan, a nadamo se daljnjoj suradnji sa BK Mostar - komentirala je Ita Pandža.

Na kraju su sva djeca dobila diplome za „Izvrsno umijeće u vožnji bicikla na poligonu", a oni najuspješniji dobili su i medalje za prva tri mjesta i fotografiju za uspomenu.

Današnju edukaciju podržala trgovina Ciklocentar koja je ustupila svoja bicikla te Auto moto klub Zapadnohercegovačke županije koji je ustupio biciklistički poligon.