FOTO  Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Žepče

biciklistički klub Mostar, biciklisti, Biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik

U središtu grada dočekao ih je općinski načelnik Mato Zovko, predstavnik HDZ-a BiH Ivica Ćurić, predsjednik BK "Pedala".Miroslav Ilić te predstavnici Oružanih snaga BiH..

Nakon dočeka svi su zajedno odali počast stradalim braniteljima ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču. Današnja etapa od Kiseljaka do Žepča bila je duga sto kilometara i za razliku od jučerašnjeg kišnog dana, karavanu je danas cijelo vrijeme pratilo sunce. To su iskoristili te usput posjetili i Stari grad Vranduk kod Zenice.

Karavana sutra nastavlja put, a iduće odredište je Orašje, odnosno Županja, koja je od Žepča udaljena oko 130 kilometara.

Inače, Treća međunarodna biciklistička karavana prijateljstva "Mostar - Vukovar" održava se pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pokrovitelji su i gradovi Mostar, Vukovar te Županja, zatim općine Kiseljak i Žepče te Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", a na put dug više od 400 kilometara ove je godine krenulo 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Žepča, Županje i Vukovara.