FOTO  Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Hrvatsku

biciklistički klub Mostar, Biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik, biciklističk utrka

Karavana se treći dan kretala preko Doboja, Gračanice, tržnice Arizona u Brčko distriktu pa do Orašja gdje ju je dočekao ministar branitelja Županije Posavske Marijan Kopić, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Svi su zajedno ispred spomen obilježja stradalim braniteljima položili vijenac te zapalili svijeću, a nakon kraćeg odmora karavana je nastavila put Županje u Republici Hrvatskoj. Tamo su bicikliste dočekali tamošnji gradonačelnik Davor Miličević, prijatelj karavane Dražen Kožul te kolege biciklisti s tog područja.

Nakon paljenja svijeća i odavanja počasti pred središnjim spomen obilježjem, karavanu su domaćini ugostili svečanom večerom.

Karavana sutra stiže u Vukovar, gdje bi je trebali dočekati predstavnici gradske vlasti te predstavnici braniteljskih skupina.

Treća međunarodna biciklistička karavana prijateljstva "Mostar - Vukovar" održava se pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pokrovitelji su i gradovi Mostar, Vukovar i Županja, zatim općine Kiseljak i Žepče, te Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", a na put dug više od 400 kilometara ove je godine krenulo 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Žepča, Županje i Vukovara.

Biciklističkom karavanom žele se unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, ističu organizatori.