Australian Open: Tomljanović izborila 2. kolo

Ajla Tomljanović, tenis, Australian Open, Ajla Tomljanović, tenis, Roland Garros, tenis, Ajla Tomljanović, Roland Garros
Najbolje rangirana hrvatska tenisačici na WTA ljestvici je pobjedu izborila nakon velike borbe i dva sata igre. Bio je to njezin premijerni nastup na prvom Grand Slam turniru sezone i prva pobjeda.

Prvi set je odlučen u šestoj igri u kojoj je Slovenka načinila break dovoljan za konačnih 6-3. Majerič je servis suparnici oduzela i trećem gemu drugog seta, no 20-godišnja Zagrepčanka je već u idućoj igri vratila izgubljeno. Do kraja seta tenisačice su držale servis pa je odluka pala u 13. igri u kojoj je naša tenisačica izgubila samo jedan poen. Tomljanović je loše otvorila i odlučujući set, pa je Slovenka povela 2-0. No, Tomljanović je potom nanizala četiri gema, okrenula rezultat na 4-2 i prednost zadržala do kraja seta.

Tomljanović, koja je od ponedjeljka 67. tenisačica svijeta, do sada je samo jednom igrala protiv Slovenke i izgubila, prošle godine na ITF turniru u američkom Innisbrooku.
Ajla Tomljanović jedina je hrvatska tenisačica koja je izborila 2. kolo Australian Opena, dok su Donna Vekić, Petra Martić, Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni ispale u prvom kolu. U drugom kolu najbolju hrvatsku tenisačicu očekuje pobjednica meča između Amerikanke Sloane Stephens i Kazahstanke Jaroslave Švedove.

Hina