ATP Ženeva: Čilić u finalu

Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, suspenzija, Pariz, Marin Čilić, tenis, ATP Zagreb, tenis, ATP Zagreb, Marin Čilić, ATP Delray Beach, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, ATP Barcelona, Marin Čilić, Marin Čilić, Roland Garros, tenis, Ivan Dodig, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, tenis, Novak Đoković, Marin Čilić, umag, tenis, Marin Čilić, US Open, tenis, ATP, Marin Čilić, tenis, tenis, tenisač, Marin Čilić, ATP Basel, Marin Čilić, ATP Ženeva , Marin Čilić, tenis, tenisač
Hrvatski tenisač Marin Čilić u petak se je plasirao u finale ATP turnira u Ženevi nakon što je u poluzavršnici pobijedio 12. igrača svijeta Španjolca Davida Ferrera sa 7-5, 7-5 poslije dva sata igre.

U prvom setu bila su tri "breaka", a hrvatski igrač je drugi puta oduzeo servis protivniku kod vodstva 6-5. Nakon dobijenog prvog seta, Čilić je i u drugom odlično krenuo, oduzeo je servis i poveo je sa 2-0.

No, onda je Ferrer nanizao dva "breaka", te je servirao za 5-3, ali neuspješno, jer Čilić je vratio izgubljeni servis. I opet slična situacija kao u prvom setu, kod vodstva 6-5 Čilić je iskoristio prvu meč-loptu i upisao je tek drugu pobjedu u šest međusobnih dvoboja. U prethodna četiri susreta slavio je Ferrer.

Marinu Čiliću je turnir u Ženevi prvi na kojem nastupa nakon gotovo dvomjesečne stanke zbog ozljede koljena, te mu služi kao priprema za Roland Garros gdje ga u prvom kolu čeka kvalifikant.