ATP Zagreb: Dodig bolji od Karlovića, u četvrtfinalu sa Čilićem

tenis, Ivan Dodig, Jo-Wilfried Tsonga, Hrvatska, Ivan Dodig, Marcel Melo, masters, Ivan Dodig, Ivo Karlović, WTA ljestvica, ATP ljestvica, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Stanislas Wawrinka, tenis, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Ivan Dodig, ATP Barcelona, tenis, Ivan Dodig, ATP Rim, Ivo Karlović, Ivan Dodig, tenis, ATP Barcelona, Ivan Dodig, Ivan Dodig, ATP Rotterdam ABN Amro, Dodig i Granollers , Ivan Dodig, ATP Umag, Ivan Dodig, tenis
Takav rasplet doveo je do međugorskog derbija. Naime, danas u 14:30 sati Dodiga očekuje četvrtfinalni dvoboj s braniteljem naslova, Marinom Čilićem.

Meč Međugoraca mogao je biti odgođen da je Karlović imao malo više koncentracije u sedam navrata. Div sa Šalate toliko je puta imao priliku za oduzimanje servisa suparniku tijekom meča dugog sat vremena i dvadeset minuta, s time da je u prvoj dionici propustio i dvije lopte za osvajanje seta i vodstvo koje bi mu donijelo psihološku stabilnost.

S druge strane, Dodig je bio maksimalno racionalan. Preciznije, u cijelom meču imao je jednu jedinu loptu za oduzimanje servisa i iskoristio ju je. I to je mu je bilo dovoljno za petu pobjedu nad Karlovićem u isto toliko međusobnih ogleda. Nije na odmet spomenuti da Karlović nije imao učinak na servisu kao protiv Daniela Brandsa, kojeg je počastio sa 44 asa. U srazu s Dodigom uspio je proizvesti samo dvanaest neobranjivih servisa. Tako se Čiliću ispunila želja.Bilo bi mi najdraže da smo sva trojica prošli. Nekako mi je draže igrati s Dodigom, jer s Karlovićem nema puno igre zbog njegovih servisa - rekao je Čilić.

Ako se međusobni skor uzme kao kriterij, sutrašnji međugorski derbi nudi maksimalnu neizvjesnost. Naime, u osam mečeva između Čilića i Dodiga, svaki je uknjižio četiri pobjede. U ovom trenutku sigurno je tek jedno, a to je da će Hrvatska sigurno imati predstavnika u polufinala Zagreb Indoorsa.

Tamo će Čilića ili Dodiga čekati pobjednik meča između Izraelca zvanog Dudi Sela i njemačkog veterana Bjorna Phaua koji se pobrinuo za najveću senzaciju turnira. Taj 34-godišnjak u životu nije bio iznad 59. mjesta na ATP listi, nastup na Zagreb Indoorsu osigurao je kroz kvalifikacije, a u četvrtak je na koljena bacio Mihaila Južnjija.

Rus je sjajno otvorio meč, osvojio je prvi set i uzeo servis suparniku na početkudrugog. Tada se činilo se da će bez problema doći do pobjede. Međutim, njemački tenisač indonezijskih korijena iznenada se trgnuo, upisao na svoj konto četiri uzastopna gema i trasirao si put prema četvrtfinalu sa Selom koji je na putu do te faze natjecanja izbacio Čeha Lukaša Lacka.

Na drugoj strani ždrijeba za polufinale će se boriti njemački tenisači, Philipp Kohlschreiber i Nizozemac Igor Sijsling i Englez Daniel Evans koji je na turnir ušao kao »sretni gubitnik« kvalifikacija. U četvrtfinalu turnira parova Čilić i Toni Androić doživjeli su poraz u ogledu s Philippom Marxom i Michalom Mertinakom.

Rezultati susreta 2. kola

IVAN DODIG (HRV/N.4) - IVO KARLOVIĆ (HRV) 7-6 (5), 6-3

Andrej Kuznjecov (Rus) - Igor Sijsling (Niz/N.8) 1-6, 6-3, 7-6 (5)

Philipp Kohlschreiber (Njem/N.3) - Andrej Golubev (Kaz) 6-4, 6-2

Bjoern Phau (Njem) beat Mihail Južnji (Rus) 4-6, 7-5, 6-1

Daniel Evans (VB) - Michael Berrer (Njem) 1-6, 6-1, 7-6 (4)

Dudi Sela (Izr) - Lukas Lacko (Slk) 6-3, 6-2

novilist.hr