ATP Qatar: Ivo Karlović bez finala

Ivo Karlović, Ivo Karlović, svjetski rekord, ATP Memphis, Ivo Karlović, tenis, Kei Nishikori, Poraz u finalu, Ivo Karlović, tenis, ATP, Ivo Karlović, tenisač, tenis, ATP, Ivo Karlović, ATP Bogota, tenis, tenisač, Ivo Karlović, tenis, ATP, Ivo Karlović, ATP Hertogenbosch , tenis, Ivo Karlović, Davis cup, Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivo Karlović, Australian Open

Nakon jučerašnjeg iznenađenja koje je priredio pobjedom protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, Ivo Karlović danas je poražen u polufinalu ATP turnira u Dohi. Bolji od hrvatskog tenisača bio je četvrti nositelj Španjolac David Ferrer sa 6:7(2), 7:6(5), 7:6(4).

Karlović je meč protiv desetog tenisača svijeta otvorio odlično, u tie-breaku je Španjolca ostavio na samo dva poena. U nastavku susreta nastavila se izjednačena igra, ali oduzimanja servisa nije bilo. Ferrer je osvojio drugi tie-break. Iako je u trećem tie-breaku poveo sa 3:2, Karlović je do kraja uspio osvojiti još samo jedan poen, te je tako ostao bez svog 13. finala u karijeri. Kao i jučer, i u današnjem je susretu odlučivao jedan poen, ovoga je puta on pripao Davidu Ferreru.

Karlović je danas ispucao 30 aseva (na cijelom turniru 97), te je na ljestvici tenisača sa najviše aseva u karijeri prestigao Andyja Roddicka. Ivo je sada drugi, a nedostaje mu još 1091 as kako bi prestigao Gorana Ivaniševića, koji je u karijeri servirao 10183 aseva. Samo je tri igrača od 1991. godine koji su uspjeli ubaciti više od 9 tisuča aseva.

David Ferrer u finalu će igrati protiv pobjednika iz susreta Tomaša Berdycha i Andreasa Seppija, koji je jučer u četvrtfinalu porazio Ivana Dodiga.