ATP masters u Londonu: Ivan Dodig i Marcelo Melo izgubili od Francuza

tenis, Ivan Dodig, Marcelo Melo, ATP turnir, doha, ATP Monte Carlo, Dodig i Melo, tenis, Ivan Dodig, Marcelo Melo, ATP Monte Carlo, Ivan Dodig, tenis, Dodig i Melo, Ivan Dodig, tenis, US Open, US Open, Dodig i Melo, Ivan Dodig, tenis, Dodig i Melo, Ivan Dodig, tenis,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, hrvatsko-brazilski par, tenis, Ivan Dodig, Marcel Melo, Dodig i Melo, masters, tenis, Australian Open, Dodig i Melo, Grand slam turnir, Roland Garros, tenis, tenisač, Melo i Dodig , tenis, Wimbledon, tenis, hrvatski teniseri,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, Melo i Dodig ,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, Dodig i Melo, ATP, Melo i Dodig , tenis, Dodig i Melo, Ivan Dodig, Melo i Dodig , tenis,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, Ivan Dodig, Roland Garros, Ivan Dodig,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, tenis, Roland Garros,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, tenis, ATP Nottingham,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, Ivan Dodig, tenisač, Dodig i Melo, tenis, ATP, tenis, Melo i Dodig , Ivan Dodig
Hrvatsko-brazilska kombinacija Ivan Dodig/Marcelo Melo poraženi su u zadnjem dvoboju 3. kola skupine B ATP »mastersa« parova u Londonu od Francuza Juliena Benneteaua i Edouarda Roger-Vasselina s 4-6, 6-2, 10-8.

Dodig i Melo su već ranije osigurali polufinale, pa poraz od Francuza nije donio rezultatske posljedice, ali je hrvatsko-brazilski par izgubio prvo mjesto u skupini. Dodig i Melo su odlično započeli dvoboj, break u drugom gemu bio im je dovoljan za dobitak seta, no u drugom setu su dvaput izgubili svoje servise. U »tie-breaku« su Francuzi bili bolji, iako su Dodig i Melo zaostatak od 7-4 pretvorili u izjednačenje, no u odlučujućim trenucima bolje je reagirao francuski par, kojemu je ova pobjeda također donijela polufinale. Bio je to ujedno i prvi poraz Dodiga i Mela u natjecanjima po skupini na mastersima, a lani su također igrali polufinale, ali sa sve tri pobjede u skupini.

Dodig i Melo će u polufinalu igrati protiv Poljaka Lukasza Kubota i Šveđanina Roberta Lindstedta koji su osigurali prvo mjesto u A skupini već nakon dva kola, dok Francuzi idu na boljeg iz međusobnog ogleda braće Boba i Mikea Bryana i Austrijanca Alexandera Peye i Brazilca Brune Soaresa.

TABLICA :
1. Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (Fra) 3 2 1 4-4 4
2. Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrv/Bra) 3 2 1 5-2 4
3. Marcel Granollers/Marc Lopez (Špa) 3 1 2 3-4 2
4. Daniel Nestor/Nenad Zimonjić (Kan/Srb) 3 1 2 3-5 2

Hina