ATP i WTA lista: Dodig i dalje 34., Tomljanović 68.

tenis, Ivan Dodig, Jo-Wilfried Tsonga, Hrvatska, Ivan Dodig, Marcel Melo, masters, Ivan Dodig, Ivo Karlović, WTA ljestvica, ATP ljestvica, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Stanislas Wawrinka, tenis, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Ivan Dodig, ATP Barcelona, tenis, Ivan Dodig, ATP Rim, Ivo Karlović, Ivan Dodig, tenis, ATP Barcelona, Ivan Dodig, Ivan Dodig, ATP Rotterdam ABN Amro, Dodig i Granollers , Ivan Dodig, ATP Umag, Ivan Dodig, tenis
Ivo Karlović je pao pet mjesta i sada se nalazi na 80. mjestu, a Kristijan Mesaroš je napredovao sedam mjesta i popeo se sa 197. na 190. poziciju. Antonio Veić je zadržao prošlotjedni ranking, 218. mjesto.

Među prvih deset dogodile su se neke promjene. Najveća promjena dogodila se na trećem mjestu na koje se popeo pobjednik prvog grand slam turnira sezone Australian Opena Švicarac Stanislas Wawrinka koji je prošli tjedan bio osmi. Prvi je i dalje Španjolac Rafael Nadal, a drugi srpski tenisač Novak Đoković. Britanski tenisač Andy Murray je pao s četvrtog na šesto mjesto, a Švicarac Roger Federer sa šestog na osmo.

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović pala je sa 67. na 68. mjesto najnovije WTA ljestvice, dok je Petra Martić napredovala tri mjesta, sa 109. na 106. Mirjana Lučić Baroni također je zabilježila napredak od četiri mjesta i sada je 107. tenisačica svijeta, dok je mlada Osječanka Donna Vekić pala 15 mjesta i sada je 109. Tereza Mrdeža je također pokvarila ranking, i to za 18 mjesta, i sada je 197.

Pobjednica prvog grand slam turnira sezone Australian Opena Kineskinja Li Na popela se na treće mjesto, dok prvu poziciju i dalje uvjerljivo drži Amerikanka Serena Williams, a drugu Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

Hina