ATP Barcelona: Čilić izborio četvrtfinale, poraz Dodiga

Marin Čilić, ATP Rotterdam ABN Amro, tenis, ATP Rotterdam ABN Amro, tenis, Marin Čilić, ATP Rotterdam ABN Amro, Marin Čilić, tenis, u finalu, ATP Delray Beach, tenis, finale, pobjednik, tenis, ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu, Marin Čilić, Ivan Dodig, tenis, ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu, Marin Čilić, Marin Čilić, Davis cup, Poljska, Hrvatska, tenis, Marin Čilić, ATP Monte Carlo, tenis, Marinko Matošević, Marin Čilić, Ivan Dodig, tenis, ATP Barcelona, Roland Garros, Marin Čilić, međugorac, tenis, Marin Čilić, umag, ATP turnir, US Open, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, US Open, tenis, HTV, Marin Čilić, prijenos, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Australian Open, tenis, tenis, ATP Rotterdam ABN Amro, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Davis cup, Marin Čilić, Marin Čilić, ATP Monte Carlo, tenis, Roland Garros, Marin Čilić, Marin Čilić, Roland Garros, Marin Čilić, ATP Hertogenbosch , Marin Čilić, Queens Club, ATP
U dramatičnom i neizvjesnom meču Čilić je pobjedu protiv petog nositelja i 18. tenisača svijeta izborio nakon dva sata i 47 minuta. Već je prvi gem pokazao kako će to biti težak dvoboj, Čilić je u prvoj igri morao spašavati čak četiri break lopte, ali je uspio.

Na putu do pobjede prvi hrvatski reket je imao osam as servisa, ali i svega 52 posto prvog servisa. Čilić je spasio i pet od šest break lopti, dok je iskoristio tri prilike za obrat od pet koliko ih je imao.

Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda hrvatskog tenisača nakon što je ove godine Robreda pobijedio i u Indian Wellsu.

Čilića u četvrtfinalu očekuje Japanac Kei Nishikori koji je u osmini finala porazio Kazahstanca Andreja Golubeva 6:0, 6:4. Čilić i Nishikori, 17. tenisač svijeta, igrali su šest puta međusobno i Japanac je uspješniji sa četiri pobjede. Ove godine su igrali u Brisbaneu, a pobijedio je Nishikori 2-1 u setovima.

Poraz Dodiga

Naš drugi predstavnik u osimini finala Ivan Dodig izgubio je od prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala 3:6, 3:6.

Nadalu je za pobjedu trebalo sat i 23 minute igre, uz četiri oduzeta servisa, tri u prvom i jednog u drugom setu. Dodig je tijekom meča imao jednu break loptu i to u prvom setu koju je iskoristio. Bila je to Nadalova 41. uzastopna pobjeda u Barceloni uz osam naslova.

Bio je to ujedno njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda španjolskog tenisača. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2011. u Montrealu.

Dodig u Barceloni nastupa i u konkurenciji parova, a u petak će zajedno s Marcelom Melom igrati drugo kolo protiv Lukasza Kubota i Roberta Lindstedta.

hrt.hr